این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۲۱۱-۲۲۲

عنوان فارسی استفاده از گلیسیریزین، سوربیتول و فروکتوز در تهیه مربای آلبالوی رژیمی و ارزیابی آن در بیماران دیابتی غیر وابسته به انسولین
چکیده فارسی مقاله مصرف غذاهای با نمایه گلیسمی (G.I.) پایین به کنترل قند خون بیماران دیابتی کمک می نماید. مربای معمولی دارای نمایه گلیسمی بالا می‌باشد. هدف از پژوهش حاضر تهیه مربای رژیمی با استفاده هم‌زمان از شیرین کننده‌های مغذی و غیر مغذی می‌باشد. این تحقیق در چهار مرحله انجام شد. در مرحله اول ابتدا گلیسیریزین از پودر عصاره شیرین‌ بیان استخراج و بعد از آمونیاکی کردن، میزان خلوص آن با استفاده از روش HPLC اندازه‌گیری شد. در مرحله دوم در قالب طرح کاملاً تصادفی تیمارهایی از مربا با نسبت‌های مختلف از شیرین کننده‌های سوربیتول، فروکتوز و گلیسیریزین تولید شد. در مرحله سوم تیمارهای مختلف مربا توسط یک گروه چشایی منتخب مورد ارزیابی کیفی رنگ، طعم، بافت و پذیرش کلی قرار گرفت. هم‌چنین آزمون‌های فیزیکی سنجش رنگ و قوام به ترتیب با رنگ سنج هانترلب و قوام سنج بوستویک روی کلیه تیمارها صورت پذیرفت و دو تیمار انتخاب شد. در مرحله چهارم این مرباها به8 بیمار غیر وابسته به انسولین خورانده شد و قند خون آنها در زمان‌های صفر، یک و دو ساعت بعد از صرف هر یک از مرباها و نان (به ‌عنوان کنترل) با روش اورتوتولوییدین اندازه‌گیری شد. نتایج به ‌دست آمده نشان داد که گلیسیریزین آمونیاکی سبب بالا رفتن میزان پذیرش کلی مربا می‌گردد (در سطح 5%). هم‌چنین سوربیتول و فروکتوز باعث افزایش قوام می‌شود. نمایه گلیسمی مرباهای انتخاب شده در حد پایین و برابر 9/23 و 5/23 بود. بنابراین مصرف این مرباهای رژیمی برای بیماران دیابتی مناسب بوده و تولید آنها در سطح تجاری توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Incorporation of Glycyrrhizin, Sorbitol and Fructose in Formulating Dietetic Sour Cherry Jam and Its Effect on NIDDM Patients
چکیده انگلیسی مقاله Consumption of foods with low glycemic index (G.I.) by diabetic patients helps maintain their blood sugar at acceptable levels. Ordinary jam has a high G.I. The purpose of the present investigation was to prepare a dietetic jam using nutritive and non-nutritive sweeteners. The investigation was carried out in four steps. First, glycyrrhizin was extracted from licorice extract powder, its ammonium form was prepared, and its purity was assay by HPLC. Secondly, based on a completely randomized design various types of jam were prepared using different combinations of sorbitol, fructose and ammonium glycyrrhizin. Thirdly, the prepared jams and their reference controls were evaluated for color, flavor, texture and overall acceptability by a selected taste-panel and were also subjected to physical analysis using Hunter Lab colorimeter and Bostwick consistometer. Two jam preparations were finally selected on the basis of their overall acceptability. Finally, glycemic indices of the selected jams were determined using NIDDM volunteers. The results showed that ammonium-glycyrrhizin enhances the overall acceptability of the selected product (P< 0.05). As G.I. values for the selected jams were low (23.5 and 23.9), their consumption by diabetic patients and their production on a commercial scale are recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم حسینی | e hosseini


جلال جمالیان | j jamalian



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-578&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات