این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۳۱۱-۳۲۰

عنوان فارسی بررسی تغییرات مواد شبه جیبرلیک اسید در طول دوره چینه سرمایی در بذر زیتون
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به منظور بررسی تغییرات مواد شبه جیبرلیک اسید در طول دوره چینه سرمایی (0، 10، 20، 30 روز در 10oC) و بدون چینه سرمایی در بذر ارقام آربکئین و زرد، انجام شد. در آزمایش اول، عصاره‌گیری از بذرهای دو رقم آربکئین و زرد با اتانول (80%) انجام گردید و سپس با اتیل استات، خالص گردید. با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه‌ای مواد شبه جیبرلیک اسید از عصاره جدا شد. به منظور مقایسه فعالیت بیولوژیکی کاهو قسمت‌های جدا شده، توسط TLC از آزمون هیپوکوتیل کاهو استفاده شد. نتایج به‌دست آمده از آزمایش اول نشان داد که در هر دو رقم با افزایش مدت چینه سرمایی مقدار مواد شبه جیبرلیک اسید افزایش می‌یابد. در آزمایش دوم عصاره‌گیری از قسمت‌های مختلف بذر بدون چینه سرمایی صورت گرفت. نتیجه آزمایش دوم نشان داد که در هر دو رقم، میزان مواد شبه جیبرلیک اسید آن در رویان بیشتر از سایر قسمت‌های بذر می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چینه سرمایی، مواد شبه جیبرلیک اسید، کرماتوگرافی، بذر زیتون

عنوان انگلیسی Changes in GA3-like Substances During Stratifiction Period in Olive Seed
چکیده انگلیسی مقاله This research was conducted to investigate the changes of GA3-like substances in the stratified (0, 10, 20, 30 days at 10oC) and non-stratified seeds of two olive cultivars, namely ‘Arbequina’ and ‘Zard’. In the first experiment stratified seeds of these cultivars (10 g) were extracted with ethanol (80%), purified by ethyl acetate, and then separated by thin layer chromatography (TLC). To compare the biological activity of separated zones, lettuce hypocolyl assauy was used. The results obtained in this part of study indicated that the amount of GA3-like substances increased as the stratification period increased. In the second experiment extracts were made from different parts of non-stratified seeds of both cultivars. The result of the second experiment showed that the GA3–like substances of embryos of non-stratified seeds were higher than other parts of the seed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جعفر امیری | j amiri


مجید راحمی | m rahemi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-586&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات