این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۸۵-۴۹۵

عنوان فارسی تأثیر بیماری پوسیدگی اسکلرو‌تینائی ساقه کلزا روی کمیت و کیفیت روغن به ‌دست آمده
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر قارچ عامل پوسیدگی اسکلروتینائی ساقه کلزا ( Sclerotinia sclerotiorum ) در شرایط مزرعه روی کمّیت و کیفیت روغن به‌ دست آمده و کنجاله آن، سه رقم کلزای پاییزه اکاپی، طلایه و SLM046 در سه بلوک کامل تصادفی در دو حالت بدون بیماری و دارای بیماری مورد ارزیابی قرار گرفت. به‌منظور ایجاد بیماری در شرایط مزرعه، گیاهان به ‌وسیله جدایه SK4 قارچ ( S. sclerotiorum ) به روش لوارتوسکا مایه‌زنی شدند. محل مایه‌زنی ساقه‌های گیاهان در ارتفاع 30 سانتی‌متری از سطح خاک و در اواسط مرحله گل‌دهی بوته‌ها بود. نتایج نشان داد که ویژگی‌هایی مانند وزن هزار دانه، درصد اسید چرب اولئیک در گیاهان بیمار به طور معنی‌داری کمتر از گیاهان سالم بود، ولی درصد اسید چرب اروسیک در روغن و میزان گلوکزینولات کنجاله در گیاهان بیمار به طور معنی‌داری بیشتر از گیاهان سالم بود. هم‌چنین بین سه رقم مورد آزمایش به غیر از درصد روغن برای تمامی صفات دیگر اختلاف معنی‌داری دیده نشد. بین وزن هزار دانه و درصد اسید اروسیک و نیز بین درصد روغن به ‌دست آمده و میزان گلوکزینولات، هم‌بستگی منفی و معنی‌داری دیده شد. بنابراین به نظر می‌رسد که بیماری پوسیدگی اسکلروتینائی ساقه در کلزا کمّیت و کیفیت روغن را از طریق کاهش اسید اولئیک و درصد روغن و افزایش اسید اروسیک و گلوکزینولات کاهش می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effects of Sclerotinia Stem Rot of Oilseed Rape on the Production and Quality of Extracted Oil
چکیده انگلیسی مقاله Rape seed (Brassica napus L.) containing more than 40 per cent oil is one of the best oilseeds for cultivation in Iran. Sclerotinia stem rot is one of the important diseases of the rape seed, the causal agent being Sclerotinia sclerotiorum. The aim of our study was to assess the effect of the disease on the quantity and quality of the extracted oil and remaining foodstuff in a field experiment. In this research three cultivars including Okapi, SLM046 and Talayeh were examined under field conditions using a factorial design (cultivars and inoculations were two factors under study). The cultivars were inoculated with SK4 isolate of S. sclerotiorum. The inoculation was done on the plant stems at 30 cm height above the soil using Lewartosca method during mid flowering stage. One thousand- seed weight and glucosinolate, erucic and oleic fatty acids contents of the seeds were determind after the harvest. The results indicated that the infected plants in comparision with the controls had a lower 1000- seed weight and oleic acid content and a higher glucosinolates and erucic acid contents. There were significant differences among the genotypes in respect to all the studied traits except 1000- seed weight. Inverse correlation was observed between 1000- seed weight and erucic acid content or oil glucosinolates contents. It was concluded that the disease can reduce quantity and quality of seed oil and other nutrient contents.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نسرین علیزاده | n alizadeh


اسدالله بابای اهری | a babai ahary


یعقوب اسدی | y assadi


مصطفی ولیزاده | m valizadeh


بهمن پاسبان اسلام | b passebaneslam



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-599&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات