این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۹۷-۵۰۴
عنوان فارسی
بررسی مقدماتی اثر مهارکنندگی اسانس پنج گونه گیاه بر رشد میسلیومی چهار گونه قارچ بیماریزای گیاهی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
در جستجو برای کشف مواد ضد قارچ جدید که تجدید شونده و سازگار با محیط زیست باشند، اثر اسانس پنج گونهگیاه شامل: Myrtus communis ، Mentha aquatica ، Vitex agnus-castus ، Thymus daenensis و Artemisia aucheri بر رشد میسلیومی قارچهای بیماریزای گیاهی Rhizoctonia solani ، Gaeumannomyces graminis ، Fusarium oxysporum و Pythium ultimum مورد بررسی قرار گرفت. اثر اسانسها در قالب طرح کاملاً تصادفی و آزمایش فاکتوریل در سه غلظت و سه تکرار در 25 درجه سانتیگراد روی محیط کشت PDA انجام گردید. نتایج نشان داد که قارچ R. solani با 83/48% مهار رشد مقاومترین و P . ultimum با 62/89% حساسترین گونه در برابر اسانسهای گیاهی مورد آزمایش بودهاند. همچنین مشخص شد که اسانس M . aquatica و T. daenensis به ترتیب با 70/93 و 74/92% مهار رشد میسلیومی قارچهای مورد مطالعه، بیشترین اثر و V. agnus-castus با 88/33% مهار رشد، کمترین تأثیر را داشتهاند. در غلظت 20 میکرولیتر بر تشتکپتری (قطر 9 سانتیمتر)، اسانس گیاهان M. aquatica و T. daenensis باعث 100درصد مهار رشد میسلیومی قارچهای مورد مطالعه شدهاند. با توجه به اثر قارچکشی قابل توجه اسانس گیاهان بررسی شده و کم خطر بودن آنها برای انسان و محیط زیست به نظر میرسد اسانسهای گیاهی احتمالاً میتوانند برای کنترل قارچهای بیماریزای گیاهی و یا حداقل به عنوان مدلی برای ساخت قارچکشهای جدید مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس گیاهی، قارچ کش، مهارکننده رشد، کنترل غیر شیمیایی
عنوان انگلیسی
Inhibition Effects of Five Plant Species Essential Oils on the in Vitro Mycelial Growth of Four Plant Pathogenic Fungi
چکیده انگلیسی مقاله
To search for reproducible and environment-friendly antifungal agents, essential oils of five plant species including Myrtus communis, Mentha aquatica, Vitex agnus-castus, Thymus daenensis and Artemisia aucheri were studied for their inhibition effects on the mycelial growth of plant pathogenic fungi including Fusarium oxysporum, Pythium ultimum, Rhizoctonia solani and Gaeumannomyces graminis. The experiment was conducted using a completely randomized design of factorial experiment including three essential oil concentrations and three replications at 25±2 ºC on PDA. Results revealed that R. solani with 48.83 and P.ultimum with 89.62% mean of mycelial growth inhibition were the most resistant and the most susceptible fungi to the essential oils, respectively. The essential oil of M. aquatica and T. daenensis with 93.70 and 92.74% mean of mycelial growth inhibition showed the most inhibition effect and V. agnus-castus with 33.88% was the least mycelial growth inhibitor. The essential oil of M. aquatica and T. daenensis at 20 µl/petri plate (9 cm. in diameter) completely inhibited the mycelial growth of the tested fungi. Considering the high antifungal effect, and low human and environmental hazard of essential oils, it seems that the essential oils may be used for the control of plant pathogenic fungi, or at least they may be adopted as a model for the synthesis of new antifungal agents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جهانشیر شاکرمی | j shakarami
عیدی بازگیر | e bazgir
محمد فیضیان | m feizian
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-600&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات