این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۲۰
عنوان فارسی
تأثیر محدودیت آب بر عملکرد سه رقم نخود
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری بر برخی از شاخصهای زراعی و فیزیولوژیک، سه رقم نخود (جم، 301 و پیروز)، آزمایشی در سال 1377 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز انجام شد. آزمایش به صورت اسپلیت پلات با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد که در آن رژیمهای آبیاری، شامل آبیاری کامل و آبیاری محدود (یک نوبت آبیاری در یکی از مراحل فنولوژیک شاخه دهی، گلدهی یا تشکیل نیام) در کرتهای اصلی و ارقام نخود در کرتهای فرعی گنجانده شدند. در شرایط آبیاری محدود بین رژیمهای آبیاری، اختلاف معنیداری از نظر درصد پوشش سبز و تعداد نیام در بوته وجود نداشت، در صورتی که سرعت، طول دوره پر شدن دانه، وزن و عملکرد دانه در شرایط آبیاری در مرحله تشکیل نیام به طور معنیداری بیشتر از رژیمهای آبیاری در مرحله شاخه دهی یا گلدهی بود. میانگین کلیه صفات، به استثنای تعداد دانه در نیام در شرایط آبیاری کامل به طور معنیداری بیشتر از آبیاریهای محدود بود. سرعت پر شدن، حداکثر وزن و عملکرد دانه در شرایط آبیاری در مرحله گلدهی به طور معنیداری بیشتر از شرایط آبیاری در مرحله شاخه دهی بود ولی از نظر سایر صفات در بین این دو رژیم آبیاری، اختلاف معنیداری دیده نشد. اگرچه درصد پوشش سبز و تعداد دانه در نیام در رقم 301 بیشتر از رقم جم بود ولی در سایر موارد واکنش این دو رقم به محدودیت آب، تقریباً مشابه بود. کلیه صفات به استثنای تعداد نیام در بوته در رقم پیروز به طور معنیداری کمتر از ارقام جم و 301 بود. درصد پوشش سبز، بالاترین همبستگی را با عملکرد دانه نشان داد. این بررسی مشخص کرد که در بین مراحل فنولوژیک گیاه نخود، مرحله تشکیل و پرشدن دانهها حساسترین مرحله به کمبود آب است و در شرایط محدودیت آب، با انجام آبیاری در این مرحله میتوان عملکرد نخود را به طور قابل توجهی افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Influence of Water Limitation on the Yield of Three Chickpea Cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of different irrigation regimes on some agronomic and physiological characters of three chickpea cultivars (Jam, 301 and Pirooz), a field experiment was conducted in 1998 at the Agricultural Research Farm of Tabriz University, Tabriz, Iran. A split plot experiment based on a randomized complete block design with three replications was used, in which irrigation treatments (full irrigation, irrigation at only branching or flowering and or pod formation stage) were in the main plots and chickpea cultivars were in the sub plots. Under limited irrigation conditions there were no significant differences among irrigation regimes for green cover percentage and the number of pods per plant while rate and duration of grain filling, grain weight and grain yield were significantly higher for irrigation at pod formation than for irrigation at branching or flowering stage. The mean of all the traits, except for the number of seeds per pod were significantly higher for full irrigation than for limited irrigation treatments. Rate of grain filling, maximum grain weight and grain yield were significantly higher for irrigation at flowering than for irrigation at branching stage. While, other characters were not significantly different between these two treatments. Although, green cover percentage and seeds per pod in 301 were higher than those in Jam, but in other cases their response to water limitation was almost similar. All traits, except the number pods per plant, were noticeably lower for Pirooz compared to Jam and 301 cultivars. Green cover percentage showed the highest correlation with the grain yield. This study revealed that among phenological stages of chickpea, pod formation is the most sensitive to water deficit, and that under water limitation conditions chickpea yield could be improved by irrigation at this stage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامرضا محمدی | gh mohammadi
کاظم قاسمی گلعذانی | k ghasemi golezani
عزیز جوانشیر | a javanshir
محمد مقدم | m moghaddam
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-547&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات