این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۲۴۷-۲۵۴
عنوان فارسی
بررسی عوامل مؤثر بر جذب دی اکسید گوگرد در گوجهفرنگیهای آماده شده برای خشککردن آفتابی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر غلظت محلول متابی سولفیت سدیم ( 2، 4، 6، 8 و 10 درصد)، مدت زمان غوطهور سازی در محلول (5/2، 5، 5/7 و 10 دقیقه)، همزدن محلول شامل: همزدن مداوم، 5/2 دقیقه یکبار، 5 دقیقه یکبار و هم نزدن (I , II , III , IV) و pH محلول (62/4، 62/3، 42/3) بر میزان جذب 2 SO توسط گوجهفرنگیهای رقم ریوگراند خشک شده به روش آفتابی، آزمایشی در چارچوب طرح آماری کرتهای کاملاً تصادفی بهترتیب با 5، 4، 4 و 3 تیمار با چهار تکرار انجام شد. نتیجه بررسیها نشان داد که افزایش غلظت محلول، افزایش مدت زمان غوطهورسازی در محلول، اجرای عمل همزدن مداوم و کاهش pH، مقدار جذب 2 SO را افزایش میدهد. چگونگی افزایش 2 SO در گوجهفرنگیها، تحت تأثیر هر یک از عوامل فوق از طریق جدول و منحنی ارائه شده است. مدلهای رابطه بین میزان جذب 2 SO و غلظت محلول متابی سولفیت سدیم، مدت زمان غوطهور سازی و اثر pH ارائه شد. آزمون معنیدار بودن تفاوت میانگینها به روش دانکن نشان داد که این افزایشها در سطح احتمال 1 درصد معنیدار است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
An Investigation on Factors Affecting the Absorption of Sulphure Dioxide by Halved Tomatoes Prepared for Sun Drying
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the effects of sodium metabisulphite concentration (2, 4, 6, 8, 10%), dipping time (2.5, 5.0, 7.5, 10 min.) mixing of the solution including: continuous mixing , once per 2.5 minutes , once per 5.0 minutes and without mixing (I, II, III, IV) and pH of the solution (4.62, 3.62, 3.42) on the absorption of sulphure dioxide by halved Riogrande variety tomatoes prepared for sun drying were investigated. The experiment design was completely randomized plots with the order of 5, 4, 4 and 3 treatments, each with four replications. The results showed that increasing the solution concentrations, dipping time, mixing and decreasing pH increased the rate of SO2 absorptions. The increment of SO2 in tomato under the effect of the above mentioned factors have been shown in different tables and figures. The mathematical models of relationship among the rate of absorption of SO2 , the concentration of sodium metabisulfite solution, dipping time, also the effect of metabisulfite solution pH were developed. Significant differences were found in these increments in all the treatments (α= 0.01).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
میرخلیل پیروزی فرد | m kh pirouzi fard
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-557&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات