این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۲۱۱-۲۲۲
عنوان فارسی
بررسی ارتباط زمان و ثابت سرعت خشکشدن (K) با پارامترهای خشککن وضایعات (درصد شکستگی) برنج در مرحله تبدیل
چکیده فارسی مقاله
یکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر کیفیت تبدیل یا به عبارتی ضایعات ناشی از خرد شدن برنج در مرحله تبدیل به برنج سفید و در نتیجه ارزش اقتصادی آن، نحوه اعمال فرایند خشککردن و کنترل پارامترها در خشککن میباشد. به منظور بررسی عوامل مؤثر بر کیفیت تبدیل محصول و ارتباط آنها با یکدیگر، رقم بینام که یکی از ارقام متداول برنج استان گیلان با کیفیت تبدیل و مقاومت بافتی متوسط است، با رطوبت اولیه 5/20% مورد استفاده قرار گرفت. فرایند خشک کردن محصول در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 تیمار توسط 3 فاکتور: درجه حرارت هوای خشککن(در پنج سطح: 30، 40، 50، 60 و 70 درجه سانتیگراد)، سرعت جریان هوای خشککن (در دو سطح 5/0 و 2 متربرثانیه) و رطوبت شلتوک در انتهای فرایند (در دو سطح 5/10 و 14 درصد بر پایه تر، به ترتیب معادل 7/11 و 3/16 درصد بر پایه خشک) در 4 تکرار انجام شد. نتایج به دست آمده از آزمایشها نشان داد که افزایش درجه حرارت و سرعت جریان هوا در خشککن باعث کاهش زمان و برعکس باعث افزایش ثابت سرعت کاهش رطوبت( K ) در محصول میشود. همچنین مشخص شد کاهش رطوبت نهایی محصول علیرغم این که باعث افزایش معنیدار زمان فرایند میشود ولی بر ثابت K اثر معنیدار ندارد. آزمون همبستگی نشان داد که در دامنه رطوبتی مشخص(5/20% الی 14% و یا 5/20% الی 5/10%) میزان ضایعات (درصد شکستگی) برنج در مرحله تبدیل با زمان خشک شدن همبستگی منفی و با ثابت K همبستگی مثبت دارد در حالی که این دو شاخص با مقاومت خمشی محصول به ترتیب همبستگی مثبت و منفی دارند. برازش خصوصیات کیفی شامل ضایعات در مرحله تبدیل و مقاومت خمشی محصول برحسب زمان و یا ثابت سرعت خشک شدن مشخص کرد که با استفاده از متغیر زمان میتوان برآورد دقیقتری برای خصوصیات کیفی مذکور به دست آورد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فرایند خشککردن، شلتوک، تبدیل، سینتیک خشکشدن، کیفیت
عنوان انگلیسی
Study of Relating Drying Time and Drying Rate Constant (K) to Dryer Parameters and Milling Loss (Breakage) of Rice
چکیده انگلیسی مقاله
The Drying process is one of the most important factors which are effective on the milling quality of rice and its economic value. In order to investigate the effect of dryer parameters on milling quality of rice and their relationships, one of the usual rice varieties (Binam) of Gilan province with an average milling quality and the initial moisture content of 20.5% was selected. Drying process was performed on the basis of a complete randomized design with 20 treatments and 3 factors including temprature (at five levels of 30, 40, 50, 60 and 70 °C) , air velocity (at two levels of 0.5 and 2 m/s) and final moisture content of paddy (at two levels of 10.5% and 14% on wet basis equal to 11.7% and 16.3% on dry basis respectively). Results of the experiments indicated that increase of temprature or air velocity reduces drying time but increases drying rate constant (K). It also revealed that decrease of final moisture content of paddy increases drying time significantly, but doesn’t have any significant effect on drying rate constant (K). Correlation test indicated that milling loss (breakage) has a negative relation to drying time and a positive relation to drying rate constant(K), however, bending strength has a positive relation to drying time and a negative relation to constant of K. Regression of qualitative properties of paddy including: milling loss (breakage) and the bending strength over drying time and constant of K revealed that drying time is a better criterion for predicting the mentioned qualitative properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Drying process, Paddy, Milling, Drying kinethics, Quality.
نویسندگان مقاله
مجید سلیمانی | m soleymani
محمد شاهدی | m shahedi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-534&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات