این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۴۵-۵۴

عنوان فارسی اثر شوری بر غلظت عناصر کم مصرف در شاخساره گونه‌های مختلف مرکبات
چکیده فارسی مقاله تأثیر سطوح مختلف کلرید سدیم بر غلظت عناصر کم مصرف در شاخساره دانهال‌های پنج گونه مرکبات شامل بکرایی (Citrus riteculata×C. limetta)، لیموی ولکامریانا (C. volkameriana)، نارنج (C. aurantium)، لیمو شیرین (C. limetta) و لیموی آب (C. aurantifolia) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. دانهال‌های یکساله گونه‌های مورد مطالعه در گلدان‌های حاوی خاک آهکی ( 2/8 =pH) کشت شد و آبیاری آنها با آب آبیاری حاوی غلظت‌های صفر، 20، 40 و 60 میلی‌مول در لیتر کلرید سدیم صورت گرفت. پس از انقضای مدت آزمایش، غلظت عناصر کم مصرف شامل آهن، روی، منگنز، مس، کلر و بْر در شاخساره اندازه‌گیری شد. در تیمار شاهد، بین گونه‌های مورد آزمایش از نظر غلظت عناصر کم مصرف اختلاف معنی‌دار وجود داشت. شوری آثار متفاوتی بر غلظت عناصر کم مصرف گذاشت. تحت تأثیر شوری، غلظت آهن در شاخساره همه گونه‌ها به جز بکرایی و لیموشیرین افزایش و غلظت روی در شاخساره همه گونه‌ها به جز بکرایی کاهش یافت. بر اثر شوری، غلظت منگنز در شاخساره همه گونه‌ها به جز نارنج کاهش و غلظت مس تنها در شاخساره ولکامریانا کاهش یافت. شوری، غلظت کلر را در شاخساره همه گونه‌ها افزایش داد. در سطح شوری کم، غلظت بْر در شاخساره همه گونه‌ها به جز نارنج، افزایش و با افزایش شوری کاهش یافت و در نارنج با افزایش سطح شوری، غلظت بْر در شاخساره کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوری، عناصر کم مصرف، مرکبات

عنوان انگلیسی Effect of Salinity on Shoot Concentration of Trace Elements in Different Citrus Species
چکیده انگلیسی مقاله The Effect of various NaCl levels on the shoot content of trace elements, in the seedlings of five citrus species namely: Bakraei (Citrus reteculata X C. limetta), Volkamer lemon(C. volkameriana), Sour orange(C. aurantium), Sweet lime (C. limetta) and Mexican lime(C. aurantifolia), were studied in a glasshouse, by a randomized complete block design with factorial arrangement and four replications. One-year old seedlings of each species were grown in the pots, containing native soil (pH=8.2) and irrigated with water supplemented with 0(control), 20, 40 and 60 mM NaCl. At the end of experiment, the amount of Fe, Zn, Mn, Cu, Cl and B in shoots were determined. The amount of trace elements varied among the species even in the control plants (no salt). Salinity had different effects on the shoot content of trace elements. Salinity reduced Fe content in the shoot of all species except in Bakraii and sweet lime and increased the amount of Zn in the shoot of all species except in Bakraii. The Mn content was reduced in the all species but increased in sour orange. Salinity reduced the amount of Cu in the shoot of volkamerina but had no effect in the other species. The amount of Cl increased in the shoot of all species with salinity. Boron content in the shoot of all species except in sour orange, increased with low salinity level but decreased with increased salinity levels. However in sour orange, salinity in the all levels decreased the amount of B in the shoot of seedlings.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salinity, Trace elements, Citrus.

نویسندگان مقاله عبدالحسین ابوطالبی | j a aboutalebi


عنایت اله تفضلی | e tafazoli


بهمن خلدبرین | b kholdebarin


نجفعلی کریمیان | n karimian



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-357&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات