این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۵۹-۱۶۹

عنوان فارسی بررسی شدت آلودگی ارقام گلابی به بیماری آتشک با استفاده از سیستم استاندارد USDA
چکیده فارسی مقاله بیماری آتشک با عامل باکتریایی Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al از بیماری‌های مهم و خطرناک درختان میوه دانه دار محسوب می‏شود که در بعضی نقاط کشور خسارات اقتصادی فراوانی به ترتیب افزایش در درختان به، گلابی و سیب ایجاد نموده است. به منظور تعیین شدت آلودگی 43 رقم گلابی موجود در کلکسیون بخش تحقیقات باغبانی که در شرایط کاملاً طبیعی به بیماری آتشک آلوده شده بودند و نیز بررسی واکنش این ارقام در مقابل بیماری، ارزیابی با استفاده از سیستم استاندارد USDA در کلکسیون مذکور بر روی این ارقام انجام گرفت. در این بررسی، اکثر ارقام در شرایط طبیعی آلوده شده بودند، ولی شدت بیماری به طور معنی داری در بین ارقام تفاوت داشت. با استفاده از این سیستم گروه بندی، ارقام گلابی مورد بررسی در 2 گروه قرار گرفتند. 4/81% از ارقام گلابی به عنوان خیلی حساس و 6/18% دیگر به عنوان نیمه حساس شناسایی شدند. هم چنین برای گروه‌بندی ارقام گلابی، علاوه بر روش مذکور با استفاده از نرم افزار SPSS ، تجزیه خوشه‌ای (کلاستر) نیز در مورد میانگین کلیه ارقام براساس گروه شدت اکتسابی و با روش فاصله متوسط میانگین جفت گروه‌های موازنه نشده (UPGMA) انجام گردید و ارقام در سه کلاستر مجزا قرار گرفتند و چنین به نظر می رسد که گروه بندی حاصل از تجزیه خوشه‎ای با سیستم گروه‌بندی USDA تطابق چندانی ندارد. هم‌چنین بین دو روش ارزیابی شدت آلودگی ارقام گلابی یعنی سیستم استاندارد USDA در شرایط آلودگی طبیعی و ارزیابی مزرعه‏ای با آلودگی مصنوعی هم بستگی معنی‌داری در سطح احتمال یک درصد دیده شد (83/0-=r).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آتشک، گلابی، Erwinia amylovora ، USDA system

عنوان انگلیسی Study of Fire Blight Severity in Some Pear Cultivars with USDA Standard System
چکیده انگلیسی مقاله The fire blight with the bacterial causal agent, Erwinia amylovora (Burrill) winslow etal. is one of the most important diseases of the pome fruits that causes the economical losses to quince, pear and apple productions, respectively, in some parts of country. To determine the infection severity of the 43 raturally infected pear cultivars in collection of karaj horticulture research division and also for studing the reaction of these cultivars against disease, the evaluation was performed by the USDA standard system for these cultivars in collection. In this study, although the most of cultivars had been infected on the natural conditions, but disease severity was significantly different between them. By the USDA system, pear cultivars were divided in the 2 classes. Percentage of pear cultivars in very susceptible and moderately susceptible classes were 81.4 and 18.6 respectively. Also for dividing the pear cultivars, beside of USDA method, SPSS software and the cluster analysis were also by the UPGMA method and cultivars were divided into 3 clusters, but it seems that the classification of cluster analysis did not conform with USDA system. Correlation of I.V.S in the artificial tests and the disease severity by natural infection was very significant (r= -0.83).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pear, Fire blight, Erwinia amylovora , USDA system

نویسندگان مقاله عباس داودی | a davoodee


اسلام مجیدی | e majidi


حشمت الله رحیمیان | h rahimian


مصطفی ولیزاده | m valizadeh



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-350&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات