این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۱۳-۱۲۰

عنوان فارسی گوارش پذیری تفاله شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.) فرآوری شده با قارچ Pleurotus sajor-caju
چکیده فارسی مقاله هـدف از انـجـام این پژوهـش، بررسـی تأثیـر فـرآوری با قـارچ Pleurotus sajor-caju بـر گـوارش پـذیـری تفـالـه شـیرین بـیان (Glycyrrhiza glabra L) بود. قارچ P. sajor-caju، روی دانه‌های گندم سترون شده، کشت داده شد و پس از دو هفته رشد، به تفاله شیرین بیان سترون درون کیسه‌های پلاستیکی دو کیلویی، افزوده شد. پس از دو هفته، (در دمای 25 درجه سانتی‌گراد) میسلیوم‌های قارچ، روی تفاله رشد کردند و مورد استفاده قرار گرفتند. ضرایب گوارش پذیری در12 قوچ قزل اندازه‌گیری شد. فرآوری تفاله شیرین بیان با قارچ موجب افزایش میزان ماده خشک، پروتئین خام (CP) و عصاره بدون نیتروژن (NFE) شد ولی درصد خاکستر، دیواره سلولی (NDF) و لیگنین ‌(ADL) کاهش یافت. درصد فیبر خام و دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) تغییر معنی‌داری نشان نداد. کاهش اندکی در درصد چربی خام (سطح 08/0 درصد) دیده شد. میانگین ماده خشک مصرفی و گوارش پذیری ماده خشک در گروه تغذیه شده با تفاله شیرین بیان فرآوری شده، به گونه معنی‌داری بیشتر از گروه شاهد بود. ضرایب گوارش پذیری پروتئین خام، فیبر خام، ماده آلی، چربی خام، عصاره بدون نیتروژن، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز و لیگنین و مجموع مواد غذایی گوارش پذیر (TDN)، برای تفاله فرآوری شده، به طور معنی‌داری بیشتر از گروه شاهد بود. به‌طور کلی، فرآوری با قارچ P. sajor-caju، کیفیت، ارزش غذایی و گوارش پذیری تفاله شیرین بیان را به‌طور معنی‌داری افزایش داد(05/p< 0) ولی، مشکل پرورش قارچ روی تفاله سترون نشده، کاربرد این روش در سطح گسترده را مشکل می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Pleurotus sajor-caju Treatment on Digestibility of Glycyrrhiza glabra L. Pulp
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this research was to study the effect of treatment with oyster mushroom (Pleurotus sajor-caju) on digestibility of Glycyrrhiza glabra L. pulp. Pleurotus sajor-caju was inoculated on sterilized wheat grains. Two weeks after growth at 25 °C it was added to the sterilized Glycyrrhiza glabra L. pulp in nylon bags. After two weeks (at 25 °C), mycelia grew on the pulp and were used for treatment. Digestibility coefficients were measured in 12 Ghezel rams. Dry matter, crude protein (CP) and nitrogen free extract (NFE) increased, but ash content, cell wall (NDF) and lignin (ADL) decreased significantly in fungal-treated as compared with non-treated pulps. Crude fiber (CF) and ADF contents were not significantly affected by the treatment. There was a tendency for crude fat (EE ether extract) to decrease by fungal treatment (p=0.08). Mean dry matter intake and digestibility coefficient of dry matter were higher in sheep which were fed the fungal-treated pulp compared with the control group. Digestibility coefficients of CP, CF, organic matter (OM), EE, NFE, NDF, ADF and ADL were significantly greater in fungal-treated pulp than in control group. Treatment with P. sajor-caju increased the nutritive value and digestibility of Glycyrrhiza glabra L. pulp (P< 0.05), but culture of this fungus was not possible on non-sterilized pulp, which hinders its field application.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد رضا دهقانی | m r dehghani


محمد جواد ضمیری | m j zamiri


ابراهیم روغنی | e rowghani


ضیای الدین بنی هاشمی | z banihashemi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-325&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات