این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۳۹-۱۴۸
عنوان فارسی
بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد، شاخصهای رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد و میکروارگانیسمهای ایلئوم جوجههای گوشتی 300 قطعه جوجه نر گوشتی سویه تجارتی راس، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی دارای 5 تیمار و 5 تکرار، به 25 گروه 12 قطعهای با میانگین وزنی مشابه تقسیم شدند. هر یک از 5 سطح اسید استیک افزوده شده به آب آشامیدنی (صفر، 1/0، 2/0، 3/0 و 4/0 درصد) به پنج تکرار و به مدت 21 روز داده شد. وزن کشی به صورت هفتگی انجام شد. در سنین 14 و 28 روزگی از هر پن یک جوجه به روش شکستن مهره گردن کشته شد و محتویات ایلئوم جمعآوری و برای بررسی میکروبی استفاده شدند. در پایان دوره (49 روزگی) از هر پن یک جوجه کشته و وزن دستگاه گوارش، کبد، پانکراس و چربی حفره بطنی به صورت جداگانه اندازهگیری شد. تعداد کل میکروبهای هوازی (Total Aerobic Counts, TAC) و کلی فـرمها در نمونههـای گرفتـه شده از ایلئوم با استفاده از محیط کشـتهای باکتریولوژیک مناسب و روشهای شمارش صفحهای استاندارد (Aerobic Plate Count, APC ) و شمارش صفحهای سطحی (Surface Plate Count, SPC) ارزیابی گردید. هیچ گونه تفاوت معنیداری از لحاظ افزایش وزن، مصرف غذا، ضریب تبدیل، وزن زنده و وزنهای دستگاه گوارش، کبد، پانکراس و چربی حفره بطنی بین تیمارها دیده نشد. همچنین تفاوتهای بین تیمارها از نظر تعداد کل میکروبهای هوازی و کلیفرمها معنیدار نبود. نتایج پژوهش حاضر بیان میدارد که افزودن اسید استیک به عنوان یک اسید آلی به آب آشامیدنی در سطوح فوق، عملکرد جوجههای گوشتی و نیز تعداد کل میکروبهای هوازی و کلیفرمها در محتویات ایلئوم را تحت تأثیر قرار نمیدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Acetic Acid Administration in Drinking Water on Performance and Growth Characteristics and Ileal Microflora of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effects of adding acetic acid to drinking water on the performance and ileal microorganisms of broiler chickens. In a completely randomized design with 5 treatments and 5 replicates, 300 day-old commercial mail broiler chicks (ROSS) were divided into 25 groups, 12 chicks per group. Each of the five levels of acetic acid added to drinking water (0.0, 0.1, 0.2, 0.3, and 0.4%) were given to five replicates for a period of 21 days. All groups were fed a practical corn-soybean based diet. During the experiment, chickens were not fed any antibiotics or coccidiostats. The diet formulation for all groups was the same. At 14 and 28 days of age, one chicken of each replicate was weighed and killed by cervical dislocation. Ileal contents were collected and used for microbial evaluation. At 49 days of age, one bird from each pen was killed to weigh gastrointestinal tract, liver, pancreas and abdominal fat. The number of total aerobes and colliforms per gram of ileal contents were enumerated on the appropriate bacteriological media. There was no significant difference in feed intake, weight gain, feed to gain ratio, live body weight, gastrointestinal tract, abdominal fat, liver and pancreas weights (p>0.05). Also, the differences among treatments for total aerobe and coliform counts were not significant (p>0.05). Under the conditions of this study, addition of acetic acid as an organic acid into drinking water at the levels used could not affect the performance and ileal microbial counts of chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Acetic acid, Performance, Ileal microflora, Broiler
نویسندگان مقاله
محمدرضا اکبری | m r akbari
حسن کرمانشاهی | h kermanshahi
غلامعلی کلیدری | g a kalidari
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-328&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات