این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۶۳-۱۷۰
عنوان فارسی
اثر افزودنیهای بستر جوجههای گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن
چکیده فارسی مقاله
در قالب طرح کاملاً تصادفی، اثر شش ماده افزودنی مختلف به بستر شامل آهک، اسید کلریدریک، زئولیت، زاجسفید، پادآمونیاک و اسیدهای چرب بر میزان ازت، pH ، درجه حرارت رطوبت و بار میکروبی بستر جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. هر یک از مواد مذکور به میزان یک کیلوگرم در متر مربع به کار برده شد. تعداد 616 قطعه جوجهگوشتی (نر و ماده) به 28 گروه 22 قطعهای تقسیم شدند و هر چهار گروه به یکی از هفت تیمارهای آزمایشی از یکروزگی تا 56 روزگی اختصاص یافتند. همه تیمارها با جیره یکسان تغذیه و در طول دوره آزمایش معیارهای فوقالذکر اندازهگیری شدند. رطوبت بستر تحت تأثیر معنیدار تیمارها واقع نشد. pH بستر تحت تأثیر معنیدار تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/p< 0) به طوری که در سن 21 روزگی کمترین pH مربوط به زاجسفید و بیشترین مربوط به آهک بود. روند تغییر pH در پایان دوره به نحوی بود که pH همه تیمارها تقریباً یکسان بود و اختلاف معنیداری بین آنها مشاهده نشد. درجه حرارت بستر تحت تأثیر معنیدار تیمارها قرار نگرفت. اختلاف بین تیمارها از لحاظ ازت بستر و بار میکروبی معنیدار بود. همبستگی همبستگی بین pH و ازت بستر معنیدار و منفی بود (95/0-= r). اثر تیمارها بر فسفر محلول معنی دار بود و بسترهای حاوی زاج سفید و پاد آمونیاک به طور معنی داری فسفر محلول کمتری داشتند. همبستگی بین فسفر محلول و pH مثبت و برابر 48/0=r بود. نتایج نشان داد که استفاده از برخی مواد افزودنی بستر میتوانند در کاهش pH ، فسفر محلول و افزایش ازت بستر مؤثر باشند و این تأثیر با افزایش زمان احتمالاً به دلیل مصرفشدن مواد موثره این گونه افزودنیها کاهش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ازت بستر، pH بستر، آمونیاک، فسفر محلول، جوجهگوشتی
عنوان انگلیسی
Effect of Broiler Chicken Litter Additives on Litter Chemical and Physical Properties
چکیده انگلیسی مقاله
In a completely randomized design, the effects of six different additive compounds including limestone, hydrochloric acid, zeolite, aluminum sulfate, pad ammoniac, and fatty acids on nitrogen, pH, temperature, moisture, water soluble phosphorus, and microbial count of litter of broiler chicken were investigated. Each compound was added at a level of one kg/m2 of litter. Six–hundred-and-sixteen (616) day- old broiler chickens (both sexes) were divided into 28 groups, 22 chicks per group. Four replications were allocated to each treatment from 1 to 56 days. All groups were fed with the same diet. Litter moisture was not affected by the treatment. Experimental treatments significantly (p< 0.05) influenced the litter pH on day 21. The lowest pH was obtained with aluminum sulfate and the highest pH was obtained with limestone. At the end of the experimental period, all treatments had nearly the same pH levels. Litter temperature was not affected by the treatments . Experimental treatments had a significant (p< 0.05) effect on litter nitrogen and bacterial count. Correlation between litter pH and nitrogen was significant and negative (r = -0.95, p< 0.05). Effect of treatments on soluble P was significant and the lowest soluble P belonged to aluminum sulfate and pad ammoniac. Correlation between soluble P and pH was positive (r = 0.48, p< 0.05). The results showed that some chemical compounds can be used to reduce litter pH, nitrogen, and soluble P and their effectiveness diminishes as chicks grow older.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Litter nitrogen, pH, Ammonia, Soluble P, Broiler chickens
نویسندگان مقاله
جواد پوررضا | j pourreza
محمد علی ادریس | m a edriss
حشمت اله خسروی نیا | h khosravinia
علی آقایی | a aghaee
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-327&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات