این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۰۷-۱۲۰
عنوان فارسی
بررسی تغییرات کمّی و کیفی میزان پروتئین، کلروفیل و کاروتنوئید در کلزای تراریخت شده با آنتی سنس ژن گلوتامین سنتتاز (GS۱)
چکیده فارسی مقاله
بررسی گیاهان تراریخت در پروژه انتقال ژن، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این پژوهش، نسل دوم (T1) گیاهان تراریخت کلزا که ژن گلوتامین سنتتاز در جهت آنتیسنس به آنها منتقل شده بود، مورد بررسی قرار گرفت. میزان پروتئین کل محلول برگ و مقدارکلروفیلهای a ، b و کاروتنوئید، با استفاده از روش اسپکتروفوتومتری و معادلات مربوطه تعیین شد. میزان کمی پروتئین در برگهای کلزا در مراحل مختلف رشدی گیاه و تیمارهای مختلف بررسی شد که در مرحله قبل از گلدهی (MG1) شروع به افزایش نموده و در زمان گلدهی (MG2) به بیشترین میزان رسید و در مرحله پیری برگ (SS) مقدار پروتئین کل کاهش نشان داد. در مقایسه بین تیمارها، تیمار A2 بیشترین میزان پروتئین و تیمار A6 کمترین مقدار را نشان دادند. از نظرمیزان کلروفیلهای a وb بین تیمارهای مورد مطالعه اختلاف معنیداری مشاهده نشد ولی بین مراحل مختلف رشد کلزا تفاوت معنی دار بوده و مرحله MG2 بیشترین و SS کمترین میزان کلروفیلهای a و b را نشان دادند. بهمنظور مطالعه الگوهای باندی در پروتئینهای استخراج شده از گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه شاهد از روش اس.دی.اس.پیج استفاده شد که در مقایسه الگوهای باندی حاصل از مرحله MG1 تفاوت قابل ملاحظهای بین باندها دیده نشد، ولی در باندهای حاصل از مراحل MG2 و YG تفاوتهایی مشاهده شد. در مرحله YG اختلاف بین تیمارهای A5 ، A3 ، A4 و A6 با شاهد در موقعیت وزنی 41 کیلو دالتون و بین تیمارهای A1 و A2 با تیمار شاهد در موقعیت 6/23 کیلو دالتون مشاهده گردید. در مورد باندهای حاصل از مرحله MG2 نیز بین تیمارهای A1، A3، A4 و A6 با تیمار شاهد در موقعیت وزنی57 کیلو دالتون اختلافاتی وجود داشت. با توجه به اینکه کلیه شرایط برای رشد، استخراج پروتئین و آنالیز ماکرومولکولها در گیاهان تراریخت و شاهد کاملاً کنترل شده و مشابه بوده است، در نتیجه میتوان احتمال داد که تفاوتهای مشاهده شده در گیاهان تراریخت نسبت به گیاهان شاهد به دلیل اثر آنتیسنس ژن گلوتامین سنتتاز می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Qualitative and Quantitative Variations in Protein, Chlorophyll and Carotenoid Contents in Brassica napus Transformed by Antisense Glutamine Synthefase
چکیده انگلیسی مقاله
Analysis of transgenic plants is very important in gene transfer programs. In this research, the second generation (T1) of transgenic brassica napus which was transformed by antisense of Glutamine synthetase (GS) gene was studied from the view of total soluble protein content of leaf, total chlorophyll and protein patterns (SDS-PAGE) using seeds of Brassica napus .Protein concentration was determined by a calorimetric method described by Bradford method. Chlorophyll (a, b) and carotenoid contents were determined by spectrophotometry. The total soluble protein content of Brassica napus leaves increased from YG stage, reached a maximum level during MG2 and, after this, decreased with the progress of SS stage. Comparison of the total soluble protein between different treatments showed the highest level in the A2 plant and the least in the A6 plant. Comparisons with chlorophyll a and b were not significant between different treatments, but different stages showed significant differences with maximum and minimum levels obtained in the MG1 and SS, respectively. Protein patterns were also studied using SDS-PAGE method. No new band was recognized in the MG1 stage, but the density of some protein patterns was shown in YG and MG2 stages. In YG stage, differences were seen among the A5, A3, A4 and A6 with W.T on 41 KDa weighty position and also between the A1 and A2 with W.T treatment on 23/6 KDa. Considering the molecular weight GS1 subunit of glutamine synthetase (41 KDa) and the similar conditions in growth, protein extraction and macro molecular analysis in transgenic and control plants, we can tell that the difference shown in transgenic plants are probably due to the effect of the antisense of glutamine synthesis gene in this plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مختار جلالی جواران | m jalali javaran
حمید هاشم زاده | h hashemzadeh
امیر موسوی | a mousavi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-428&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات