این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۵۹-۱۶۸

عنوان فارسی تأثیر چین و مرحله رشد بر ترکیب شیمیایی و تجزیه‌پذیری یونجه
چکیده فارسی مقاله در این بررسی از سه گوسفند فیستول شده با میانگین وزن 5/2 ± 5/47 کیلوگرم برای تعیین اثر چین (پنج نوبت) و مرحله رشد (بدون گل، اوایل گل‌دهی وگل‌دهی کامل) بر ترکیب شیمیایی و تجزیه‌پذیری یونجه (Medicago sativa) )به روش In situ استفاده شد . کیسه‌های نایلونی به قطر منافذ 50 میکرومتر با 5/3 گرم از هر نمونه پر و قبل از تغذیه صبحگاهی در داخل شکمبه گوسفندان قرارداده و برای هفت زمان مختلف (‌48، 24، 16، 8، 4، 2، صفر ساعت) انکوباسیون شدند. نتایج نشان داد یونجه در مرحله بدون گل حاوی بیشترین مقدار پروتئین خام وکمترین مقدار فیبرخام بود. چین نوبت سوم بیشترین میزان تجزیه‌پذیری ماده خشک و ماده آلی را داشت. میزان تجزیه‌پذیری، به ترکیبات فیبری و حلالیت بستگی دارد. با افزایش مرحله رشد، مقدار پروتئین خام، تجزیه‌پذیری و مواد محلول کاهش و مقدار فیبرخام، پروتئین دیواره سلولی و پروتئین دیواره سلولی بدون همی سلولز افزایش یافت. مقدار پروتئین دیواره سلولی نشانگر پروتئین غیر قابل دسترس در شکمبه بود. گرچه سرعت تجزیه‌پذیری ماده آلی در مرحله گل‌دهی کامل حداکثر بود، ولی اختلاف معنی‌داری بین مراحل رشد وجود نداشت. تجزیه‌پذیری موثر پروتئین خام بین مراحل رشد اختلاف معنی‌داری (P< 0.05 ) داشت. تجزیه‌پذیری مؤثر ماده خشک با سرعت عبور 6 درصد در ساعت در سومین چین یونجه بیشترین مقدار بود. نتایج این بررسی نشان داد که چین اول و مرحله گل‌دهی کامل کمترین و چین پنجم و مرحله بدون گل‌دهی بیشترین پروتئین را دارا بودند و تأثیرات چین و مرحله رشد روی پارامترهای تجزیه‌پذیری متغیر بود و نتیجه مشخصی نمی‌توان گرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Cutting and Growth Stages on Chemical Composition and Degradability of Alfalfa (Medicago sativa)
چکیده انگلیسی مقاله In a completely randomized design with a factorial arrangement (3× 5× 3), three fistulated sheep with an average body weight of 47.5 ± 2.5 kg were used to determine the effect of cutting and growing stages (no bloom , early bloom and full bloom) on chemical composition and In situ degradability of alfalfa (Medicago sativa). Nylon bags (50 µm pore size) were filled with 3.5 g of each sample and suspended in the rumen before morning feeding and incubated for seven different times (0, 2, 4, 8, 16, 24 and 48 h). The results showed that alfalfa at no bloom stage had the highest crude protein and the lowest crude fiber content. The third – cut alfalfa had the highest degradability of dry matter and organic matter. Extent of degradability depended on crude fiber and solubility. During growth stage, the protein, soluble material and degradability levels decreased while crude fiber, neutral detergent insoluble crude protein (NDICP), and acid detergent insoluble crude protein (ADICP) increased. The amount of ADICP was an estimate of unavailable crude protein in the rumen. Although the rate of organic matter degradation was maximum in full bloom, no significant difference was observed between the three stages of growth. Effective degradability (ED) of crude protein was significantly different among stages the growth (p< 0.05). Effective dry matter degradability (EDDM) with a passage rate of 6%/h was significantly higher in the third cutting of alfalfa. The results of this study showed that first cutting and full bloom alfalfa had the lowest and fifth cutting and no bloom had the highest CP levels. The effect of cutting and growing stages on degradability parameters was variable and did not allow any firm conclusions to be made.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نسرین مهرداد | n mehrdad


مسعود علیخانی | m alikhani


غلامرضا قربانی | g r ghorbani



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-432&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات