این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۸۱-۱۹۰
عنوان فارسی
اثر زمان برداشت بر افزایش عمر نگهداری بِه رقم اصفهان
چکیده فارسی مقاله
به منظور تعیین زمان مناسب برداشت محصول بِه رقم اصفهان، بهمنظور افزایش طول مدت انبارمانی و حفظ کیفیت آن، پژوهشی در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی در 3 تکرار با 4 تاریخ برداشت و 5 ماه انبارداری طی دو سال (78 و 79) در منطقه فلاورجان اصفهان انجام شد. نخستین تاریخ برداشت در بیستم شهریور انجام شد و برداشتهای بعدی به فاصله هر 10 روز یکبار انجام گرفت. پس از انجام آزمایشهای فیزیکوشیمیایی لازم قبل از انبار، مابقی میوهها بِه سردخانه منتقل گردید و برای مدت 5 ماه در سردخانه با دمای صفر درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی85% نگهداری شد. در طول مدت انبارداری به فاصله هر ماه یکبار از میوههای انبار شده در هر تاریخ برداشت نمونه تهیه و آزمایشهای لازم انجام گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که تفاوت معنیداری بین تاریخهای برداشت و زمان انبارداری در صفات مورد اندازهگیری وجود دارد. در مقایسه میانگین تیمارها در صفات درصد قند، اسیدیته، پکتین و سفتی بافت میوه بین تاریخهای مختلف برداشت اختلاف معنیدار وجود ندارد ولی تنها در صفات درصد مواد جامد محلول و pH بین زمانهای برداشت در سطح یک درصد اختلاف دیده میشود. از نظر زمان انبارداری در کلیه صفات بین تیمارها اختلاف معنیدار وجود دارد. از نظر مقدار مواد جامد محلول و درصد قند تاریخ برداشت چهارم و 5 ماه انبارداری دارای بیشترین مقدار است. از نظر مقدار پکتین و سفتی بافت میوه تاریخ برداشت اول و از نظر pH تاریخ برداشت دوم دارای بیشترین مقدار میباشند. با توجه به مقایسه میانگین تیمارها در مورد خصوصیات کمی و کیفی میوه بِه اصفهان در طول مدت انجام این پژوهش، تاریخ برداشت چهارم (181 روز بعد از گلدهی کامل) از نظر زمان برداشت محصول و 5 ماه انبارداری برای نگهداری میوه بِه اصفهان در سردخانه مناسب میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بِه ،زمان برداشت، انبارمانی، گلدهی
عنوان انگلیسی
The Effect of Harvesting Time on Prolonging the Storage Time of Isfahan Quince Cultivar
چکیده انگلیسی مقاله
In this study the effects of four quince harvesting times (at 10 - day intervals), in 2 years on fruit quality during cold storage for 5 months at 0˚C and 85% Relative Humidity were investigated. Fruits were picked from orchards in Flavargan region of Isfahan. Every month, pH, sugar content, acidity, TSS, tissue firmness of fruits were determined. Variance analysis shows that the effect of year on TSS, sugar content, and pectin was siginificant (α =1%) as well as on tissue firmness (α =5%). Harvesting time effect was only significanrt on sugar content while storage time showed a significant effect on TSS, Sugar content and acidity of fruits. Year and harvesting time interaction effect on sugar content and TSS was significant ( α=1%). Year and storage time interaction effect on pH, pectin and tissue firmness was significant while no significant effect on measured parameter was observed for harvesting time and storage time interaction. Simultaneous effect of year, Storage time and harvesting time on pH, pectin and tissue firmness was significant ( α=1%). Meanwhile average analysis by Duncan test showed that different harvesting times had no significant effect on measured parameters except on fruit sugar content. Acidty , pH., and TSS values were changing significantly durig storage. Sugar content of 4th and 5th months of storage was maximum. Pectin content, acidity and tissue firmness showed the maximum level at the first harvesting time while pH was maximum at the 2nd harvesting time. It was concluded that 4th harvesting time (181 days after flowering period) and 5 months of cold storage are the optimum conditions to keep the quality quince.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Quince, Harvesting time, Storage, Flowering.
نویسندگان مقاله
لاله مشرف | l mosharaf
ایوبعلی قاسمی | a ghasemi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-434&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات