این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۲۰۷-۲۱۵
عنوان فارسی
تأثیر اسانس آویشن و زنیان در کنترل قارچ Aspergilus parasiticus روی گلابی در سردخانه
چکیده فارسی مقاله
در یک پژوهش آزمایشگاهی و میدانی و به دنبال تعیین نوع و مقدار مؤثر اسانسهای طبیـعی بر علیه رشد قارچ Aspergillus parasiticus اسانسهای آویشن و زنیان که هردو دارای مقادیرمتفاوتی از ترکیبات ضد میکروبی مانند ترکیبات فنولی و از جمله تیمول وکارواکرول میباشند, آویشن به میزان 200 میکروگرم در لیتر و زنیان 300 میکروگرم در لیترانتخاب شدند. از سویه خالص قارچ Aspergillus parasiticus ATCC15517 پس از تهیه هاگ فعال در شرایط استریل نخست سوسپانسیون ml/spor 106 تهیه و پس از تلقیح هاگ قارچ مقادیر یاد شده اسانسهای فوق روی گلابی اسپری گردیدند و سپس به مدت سه ماه در سردخانه 1 ± 0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5 ± 85 % نگهداری و هر ماه از نظر میزان رشد قارچ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج پس از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که علیرغم وجود ماده مؤثر تیمول که یک میکروب کش قوی است به مقدار بیشتر در اسانس زنیان ولی اسانس آویشن بهتر توانست از رشد قارچ جلوگیری نموده که این امر ممکن است به علت وجود آثار سینرژیستی ترکیبات فنولی دیگر مانند کارواکرول باشد که در اسانس آویشن به میزان بیشتری وجود دارد. در بررسی آثار طعم اسانسها بر طعم میوه در آزمون چشایی مشخص شد که نمونههای تیمار شده با اسانس زنیان از نمونههای دیگر حتی شاهد دارای طعم بهتری تشخیص داده شدند. نتایج فوق نشاندهنده این است که میتوان از دو اسانس فوق به عنوان دو منبع قارچکش قوی، طبیعی بدون ضرر برای انسان و محیط زیست بهجای قارچ کشهای شیمیایی و مضر که آثار سوء مصرف آنها ثابت شده است استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Inhibitory Effects of Thyme and Ajowan Oils on Growth of Aspergilus parasiticus on Pear During Cold Storage
چکیده انگلیسی مقاله
The inhibitory effects of thyme and ajowan oils on growth of A. parasiticus on pear during cold storage were studied. The main components of the two essential oils are phenolic compounds such as thymol and carvacrol with antimicrobial properties. Pear samples were inoculated by suspension ( 106 spor/ml) of A. parasitcus spores and sprayed by thyme (200 p.p.m) and ajowan (300p.p.m) separately and kept in cold storage (0 ±10C and relative humidity of 85%). Organoleptic test for evaluating oil odor residue was studied after 3 months. The amount of spoilage and contamination of pear fruit in 1st, 2nd, and 3nd month after cold storage was determined and were data the statistically analyzed. The results showed that in spite of the higher thymol content in ajowan oil constituent, which is well known as an antimicrobial agent Stronger than thyme oil, thyme oil at 200 p.p.m was more effective than ajowan oil in controlling and preventing, A.parasiticus growth in pear. It seems this is due to synergistic effects of other phenolic compounds such as carvacrol which does not exist in ajowan oil. The results of organoleptic test showed that the samples treated with ajowan oil have more acceptance than those treated with thyme oil thie applied even to the control sample. According to the results, thyme and ajowan oils are good promising natural antifungal agents without any hazardous effects on human health and can be successfully use as chemical fungicides.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالمجید مسکوکی | a m maskouki
سیدعلی مرتضوی | a mortazavi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-436&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات