این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۱۵۷-۱۶۷
عنوان فارسی
استفاده از آب پنیر از طریق آب آشامیدنی بر عملکرد جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثر مصرف آبپنیر از طریق آب آشامیدنی بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام گرفت. در قالب طرح کاملاً تصادفی آبپنیر در شش سطح (صفر، 10، 20، 40، 80 و 100 درصد) آب آشامیدنی به مدت 47 روز بهکار برده شد. شمار 720 قطعه جوجه گوشتی یک روزه راس به 24 گروه 30 جوجهای تقسیم شدند و هر یک از شش تیمار آزمایشی از سن هفت تا 54 روزگی به چهار گروه از جوجهها داده شد. آبپنیر روزانه از یک کارخانه تهیه پنیر تهیه و مصرف میشد. در طول آزمایش جوجهها به آب و غذا دسترسی آزاد داشتند. جوجهها تا سن هفت روزگی با جیره آغازین تغذیه و سپس توزین و به تیمارهای آزمایشی اختصاص یافتند. تمام جوجهها از سه جیره آغازین، رشد و پایانی استفاده کردند. جوجههای هر تکرار که در قفسهای دستهجمعی زمینی نگهداری میشدند، در سنین 21، 42 و 54 روزگی توزین و مصرف غذایی گروه محاسبه شد و در پایان دوره از هر تکرار دو مرغ و دو خروس انتخاب، ذبح و درصد لاشه، چربی محوطه بطنی، وزن لوزالمعده، کبد و ایلئوم اندازهگیری شد. محتویات ایلئوم هر دو خروس و مرغ جمعآوری، مخلوط و برای شمارش باکتریها در 20oC- منجمد شدند. در سنین 21 و 42 روزگی نمونه بستر هر تکرار جمعآوری و رطوبت آنها تعیین گردید. وزن بدن، اضافه وزن روزانه، ضریب تبدیل غذا و رطوبت بستر تحت تأثیر معنیدار (01/0 >P ) سطوح آبپنیر قرار گرفتند. معیارهای مذکور با مصرف بیش از چهل درصد آبپنیر کاهش و ضریب تبدیل غذا افزایش نشان دادند. درصد لاشه با مصرف 80 و 100 درصد آبپنیر به طور معنیدار (01/0> p ) کاهش یافت. درصد چربی حفره بطنی، کبد و لوزالمعده تحت تأثیر منفی سطوح آبپنیر قرار نگرفتند. درصد ایلئوم در سطوح بیشتر از ده درصد آبپنیر اختلاف معنیدار (01/0 > p ) با گروه شاهد داشت و افزایش نشان داد. معادلات رگرسیون وزن و اضافه وزن بدن، ضریب تبدیل غذا و رطوبت بستر در تمام سنین همگی از نوع درجه دوم (غیرخطی) و معنیدار (01/0 > p ) بودند و نشان دادند مصرف بیش از 40 درصد آبپنیر باعث کاهش عملکرد جوجههای گوشتی شد. اختلاف معنیداری در شمار لاکتوباسیلها و انتروباکتریهای ایلئوم در اثر سطوح مختلف آبپنیر دیده نشد ولی کل باکتریهای ایلئوم با افزایش سطح آبپنیر افزایش معنیدار (01/0 > P ) نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آبپنیر، جوجههای گوشتی، باکتریهای روده، رطوبت بستر
عنوان انگلیسی
Effect of Whey in Drinking Water on Performance of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effect of whey via drinking water on broiler chicken performance. In a completely randomized design, whey at levels of zero, 10, 20, 40, 80, and 100% of drinking water was used for 47 days. 720 day-old broilers (Ross) were divided into 24 groups, 30 chicks per group and each experimental treatment was given to four replicates from 7-54 days of age. The whey was supplied freshly. The chicks had free access to feed and water during the experimental period. All chicks were fed with starter, grower, and finisher diets. Chicks in all pens were weighed and their feed consumption was calculated at 21, 42 and, 54 days of age. At the end of the experiment, two males and two females from each pen were selected, killed and their carcass, abdominal fat, pancreas, liver and ileum were weighed. Ileal contents of each pen were collected and pooled and kept at -20oC for bacterial count. The litter moisture content of each pen was determined at days 21 and 42. Body weight, daily body weight gain, feed conversion, and litter moisture were significantly (P< 0.01) affected by whey levels. These indices decreased as a result of consuming whey by more than 40% feed conversion, however, increased. Percentage of carcass decreased significantly (P< 0.01) due to consumption of 80 and 100% whey. Percentages of abdominal fat, liver, and pancrease were not significantly affected by the amount of whey. Percentage of ileum increased and showed significant (P< 0.05) difference with control group. The regression equations for body weight and daily body weight gain, feed conversion and litter moisture in all ages, were significant (P< 0.05) and polynomial. This indicated that consumption of whey by more than 40% caused reduction in broiler performance. No significant differences were observed in ileal contents of Lactobacillus and Entrobacteria due to different levels of whey, but total bacteria in ileum contents increased significantly (P< 0.01) as whey content in drinking water increased.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Whey, Broilers, Intestine bacteria, Litter moisture.
نویسندگان مقاله
جواد پوررضا | j poureza
مهدی محمد علیپور | m mohammad alipour
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-492&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات