این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۱۸۵-۱۹۷
عنوان فارسی
بررسی عوامل مؤثر بر رسوب پودر آب پرتقال بر دیواره خشککن پاششی
چکیده فارسی مقاله
شرایط سخت نگهداری آبمیوهها و بهرهگیری از پودر آنها در صنایع مختلف غذایی سبب روآوری مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به پودر آبمیوهها شده است. خشک کردن آبمیوهها بهصورت پودر از پیچیدهترین روشهای فرآوری میوههاست. خواص آبدوستی ترکیبات آبمیوه و ویژگیهای ترموپلاستیکی آنها پس از آبگیری، کنترل زمان خشک شدن و بردن از محفظه خشککن به قسمتهای بعدی را بسیار مشکل کرده است. دراین پژوهش با یک خشککن پاششی آزمایشگاهی، عوامل مؤثر بر رسوب پودر آبپرتقال بر دیوارههای خشککن بررسی شد. نتایج نشان میدهد که بدون بهرهگیری از مواد افزودنی به کنسانتره پرتقال، هیچگونه پودری تولید نمیشود. بهرهگیری از گلوکز مایع بهعنوان ماده کمکی خشک شدن در کنسانتره پرتقال، عملکرد را بالا برده و رسوب پودر را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. شرایط بهینه کاری خشککن پاششی برای خشککردن آب پرتقال با افزودنی گلوکز مـایع با دمای هـوای ورودی 130 درجه سانتیگراد، دمای هـوای خروجی 85 درجه سانتیگراد و مقدار تغذیه 15 میلی لیتر در دقیقه بهدست آمد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری دادههای آزمایشگاهی نشان میدهد که پارامترهای دمای هوای ورودی و مقدار تغذیه بهصورت مستقل و در کنار هم، اثر معنیداری درسطح 1% بر عملکرد خشککن و رسوب دیواره دارند. با افزایش دمای هوای ورودی و مقدار تغذیه، عملکرد خشککن کاهش و رسوب دیواره افزایش مییابد. با وجود بهرهگیری از افزودنی مناسب، بین 14 تا 65% پودر بر دیوارهها رسوب کرد. نتایج آزمایشها نشان میدهد که عامل اصلی رسوب، دمای بالای دیواره است. برای جلوگیری از رسوب، باید دمای دیواره از دمای نقطه چسبندگی پودر پرتقال کمتر باشد. برای پودر پرتقال با رطوبت 2%، دمای نقطه چسبندگی 44 درجه سانتیگراد بهدست آمد. برای کنترل دمای دیواره، خشککنی با دیواره دو جداره و سیستم خنککننده دیواره پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effective Parameters on Orange Juice Powder Deposit on Spray Dryer Wall
چکیده انگلیسی مقاله
The difficulties in the storage of fruit juice and the use of juice powder in various food processing industries has made the juice powder attractive to consumers and producers. Making powder from fruit juice is one of the most complex methods of fruit processing.The hygroscopic nature of fruit juice component and its thermoplastic properties has caused the drying time control and the transportation of the product from the drying zone to the next stage to become very difficult. In this investigation with laboratory spray dryer, the effective parameters on orange juice powder deposit on the wall of the spray dryer was studied. The results indicate that the powder can not be made without the use of additives. Using liquid glucose as an additive to orange juice concentration increased the dryer performance and reduced the wall deposit considerably. With the help of liquid glucose additive, spray dryer optimum conditions were obtained with a feed flow rate of 15 ml/min, inlet air temperature of 130oC and outlet air temperature of 85oC. The results from the statistical analysis of the experimental data show that the parameters of inlet air temperature and feed flow rate have significant effects on the dryer yield and wall deposit both individually and jointly. By increasing inlet air temperature and feed flow rate, the dryer yield decreased but wall deposit increased. In spite of using suitable additives, the wall deposit was still in the range of 14 to 65 %. The results of experiments indicate that the main cause of wall deposit can be attributed to the wall high temperature. It is, therefore, necessary to keep the wall temperature below the orange powder sticky point temperature to prevent rising temperature in wall deposit. For the orange powder containing 2% moisture, the sticky point temperature is 44oC. To control the wall temperature, a dryer with double partition wall chamber and a cooling system is proposed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامرضا چگینی | gh chegini
برات قبادیان | b ghobadian
محسن برکتین | m barekatin
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-494&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات