این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۱۶۳-۱۷۲

عنوان فارسی تأثیر مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره بر عملکرد مرغان مادر بومی اصفهان
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی تأثیر مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره بر عملکرد مرغان مادر بومی اصفهان به اجرا در آمد. مرغان بومی مورد استفاده در سن 72 تا 80 هفتگی قرار داشتند. سه مقدار مختلف کلسیم شامل 27/3، 62/2 و 96/1 درصد، و سه مقدار مختلف فسفر قابل دسترس شامل 0/25، 0/20 و 15/0 درصد، بر اساس طرح آماری کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل بررسی گردید. بنابراین، 9 جیره آزمایشی در نظر گرفته شد، که به طور تصادفی به 9 گروه از مرغان مادر بومی (پنج تکرار و هر تکرار شامل دو قطعه در هر تیمار) اختصاص یافت. بر اساس نتایج حاصل، افزایش کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره به بیشترین مقدار باعث کاهش معنی‌دار (0/05 >P) در تولید و وزن تخم مرغ گردید. هم‌چنین، کاهش کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره به ترتیب به 62/2 و 15/0 درصد مانع از کاهش وزن تخم مرغ شد، و ضریب تبدیل خوراک نیز بهبود یافت. با کاستن مقدار کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره به ترتیب به 96/1 و 15/0 درصد، انباشت کلسیم در پوسته تخم مرغ، و در نتیجه درصد خاکستر آن افزایش معنی‌داری یافت (P< 0.05). مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره اثر معنی‌داری بر خوراک مصرفی، و ضخامت و استحکام پوسته تخم مرغ نداشت. نتایج گویای آن است که مناسب‌ترین مقدار پیشنهادی کلسیم و فسفر قابل دسترس در جیره مرغان مادر بومی اصفهان در اواخر دوره تولید، برای رسیدن به بهترین تولید و وزن تخم مرغ و بیشترین مقدار انباشت کلسیم در پوسته،‌ 96/1 درصد کلسیم و 15/0 درصد فسفر قابل دسترس است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلسیم، فسفر قابل دسترس، مرغ مادر بومی

عنوان انگلیسی Effect of Different Levels of Dietary Calcium and Available Phosphorus on the Performance of Isfahan Native Breeder Hens
چکیده انگلیسی مقاله In a 3×3 factorial experiment, 90 72-week-old native breeder hens of Isfahan were kept in cages (one bird/cage). The effect of three levels of dietary calcium (3.27, 2.62, and 1.96%) and three levels of dietary available phosphorus (0.25, 0.20, and 0.15%) on egg production and egg shell traits were investigated. Each treatment contained five replicates of two birds (10 birds per treatment). The experimental diets were fed 8 weeks (from 72 to 80 weeks of age). Dietary calcium and available phosphorus levels had no significant effects on feed consumption, shell thickness and shell breaking strength. Decreasing dietary calcium or available phosphorus levels (1.96% calcium and 0.15% available phosphorus) caused a significant (P< 0.05) linear increase in egg production, egg weight and improvement in feed conversion. The results from this study showed that high egg production, maximum calcium retention in the shell and optimum feed conversion were observed in native breeder hens during late growing period with 1.96% calcium and 0.15% available phosphorus.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Calcium, Available phosphorus, Native breeder hens.

نویسندگان مقاله محمد پاکدل | m pakdel


جواد پوررضا | j pourreza


سعید انصاری | s ansari



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-452&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات