این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱۶۹-۱۷۸
عنوان فارسی
تأثیر روشهای فراوری بر تجزیهپذیری دانههای جو و سورگوم جارویی در شکمبه
چکیده فارسی مقاله
به منظور تعیین تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام دانههای سورگوم جارویی ورقه شده با بخار، و سورگوم جارویی آسیاب شده و جو آسیاب شده در شکمبه، آزمایشی با استفاده از سه رأس میش فیستولاگذاری شده از ناحیه شکمبه به روش کیسههای نایلونی انجام گردید. نمونهها با استفاده از غربال دو میلیمتری آسیاب شد. کیسههای حاوی 5/3 گرم نمونه در زمانهای 0، 2، 4، 8، 16، 24 و 48 ساعت در شکمبه قرار داده شد. کیسهها پس از خروج از شکمبه با جریان آب شیر شسته شد. تجزیهپذیری مؤثر در سرعتهای عبور 5 و 8 درصد در ساعت، برای سورگوم جارویی ورقه شده با بخار، به طور معنیداری بیشتر از سورگوم آسیاب شده بود (59 و 53 درصد در مقابل 43 و 35 درصد). سورگوم جارویی ورقه شده با بخار، ماده خشک محلول بیشتری نسبت به جو و سورگوم آسیاب شده داشت (23 در برابر 14 درصد). افزون بر این، بخش نامحلول ماده خشک در سورگوم جارویی ورقه شده با بخار کمتر از جو و سورگوم آسیاب شده بود. فراوری سورگوم جارویی با بخار به طور مؤثری پروتئین محلول دانه را کاهش داد، ولی سرعت تجزیه پروتئین نامحلول تغییر نیافت. نتایج این پژوهش نشان داد که دانه سورگوم جارویی فرایند شده با بخار، نسبت به دانههای آسیاب شده، مقادیر بیشتری از مواد مغذی را در اختیار میکروارگانیزمهای شکمبه قرار میدهد. به سخن بهتر، استفاده از کارآمدترین شیوههای فراوری دانه سورگوم جارویی در تغذیه نشخوارکنندگان ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Processing Methods on Ruminal Degradation of Broomcorn and Barley Grains
چکیده انگلیسی مقاله
A ruminal in situ experiment using three fistulated ewes was conducted to determine dry matter (DM) and crude protein (CP) degradation of steam–flaked broomcorn (SFBr), ground broomcorn (GBr) and ground barley (GB). Grain samples were suspended in the rumen of sheep for 0, 2, 4, 8, 16, 24 and 48 h. Nylon bags were washed with tap water after removal. Effective degradability of DM at outflow rates of k = 0.05 and k = 0.08 h-1 was significantly higher for SFBr than for GBr (59 and 53% vs. 43 and 35%). SFBr has considerably higher soluble DM than GBr and GB. Insoluble DM of SFBr was lower than that of GBr and GB. Solubility of CP in broomcorn grain was significantly decreased by steam–flaking, but degradation rate of insoluble CP was not altered. Results from this study showed that SFBr supplies the major source of availabe nutrients for rumen microorganisms compared with GBr. In other words, using the most efficient processing method for ruminants will be necessary.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اکبر نیکخواه | a nikkhah
مسعود علیخانی | m alikhani
حمید امانلو | h amanlou
عبدالحسین سمیع | a samie
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-392&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات