این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۲۴۵-۲۵۳

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف روغن ماهی کیلکا در جیره، بر صفات پرورشی و ترکیب شیمیایی بدن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله با توجه به اهمیت و نقش اجزای تشکیل دهنده جیره بر ویژگی‌های کمّی و کیفی ماهی، تأثیر مقادیر مختلف چربی جیره بر عملکرد ماهی قزل‌آلای رنگین کمان بررسی گردید. پنج جیره آزمایشی حاوی (35 درصد پروتئین ثابت) صفر، 5، 10، 15 و 20 درصد چربی (روغن ماهی کیلکا) تهیه و در چارچوب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار، پس از 10 روز سازگاری، به مدت هشت هفته به کار رفت. تعداد 200 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 11±200 گرم، در 20 قفس به طور تصادفی و به تعداد مساوی رهاسازی شد. در پایان آزمایش، افزایش وزن، میزان رشد ویژه، ضریب تبدیل خوراک و شاخص وضعیت محاسبه گردید. هم‌چنین، ترکیب شیمیایی بدن (چربی، پروتئین و خاکستر) و میزان چربی در کبد اندازه‌گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که جیره حاوی 15 درصد چربی به طور معنی‌داری (P< 0.05) موجب افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک بهتری نسبت به دیگر جیره‌ها شده است، ولی از نظر رشد ویژه و شاخص وضعیت تفاوت معنی‌داری با جیره‌های دیگر نشان نداد. بیشترین میزان چربی گوشت به جیره‌های حاوی 15 و 20 درصد چربی تعلق داشت، که با سطوح دیگر چربی اختلاف معنی‌داری نشان دادند (P< 0.05). هم‌چنین، جیره‌های حاوی 5 تا 20 درصد چربی با جیره صفر درصد چربی مورد آزمایش (روغن کیلکا)، از نظر تأثیر بر چربی ذخیره شده در کبد، تفاوت معنی‌دار داشتند (P< 0.05). از نظر میزان خاکستر گوشت تفاوت معنی‌داری بین جیره‌ها دیده نشد (05/P>0). در مجموع، نتایج به دست آمده سطح 15 درصد چربی را در جیره ماهی قزل‌آلای رنگین کمان توصیه می‌نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Different Levels of Dietary Kilka Fish Oil on Rearing Traits and Body Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله The present experiment evaluated the effects of fat (Kilka fish oil) levels (0, 5, 10, 15 and 20%) in the diet (35% constant protein) on performance of rainbow trout. The experiment was performed in a completely randomized design, with 4 replicates, 200 grower fish with an average weight of 200±11 gr, each. They were randomly divided into 20 groups of 10 fish per group reared in separate pens. Fish were acclimated to the experimental conditions for 10 days before treatments began and then the experiment was performed over a period of 8 weeks. Measured criteria were weight gain (WG), specific growth rate (SGR), feed conversion ratio (FCR), condition factor (CF) and flesh chemical composition (fat, protein, ash), and fat stored in liver. Results showed that the diet with 15 percent fat content had significantly (P< 0.05) better WG and FCR than other diets, but no significant differences were observed for SGR and CF. Diets with 15 and 20 percent fat contents caused the highest fat content in meat and liver and showed significant differences (P< 0.05) with the meat and liver fat content in fish fed fat-free diets. Diet with 15 percent fat content caused significantly (P< 0.05) lowest protein content in meat. No significant differences were observed in the ash content of the flesh. From the results of the present study, the level of 15 percent Kilka fish oil is recommended for the rainbow trout diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نصرالله محبوبی صوفیانی | n mahboobi soofiani


علامه فانی | s k allameh fani


زهرا فیضی | z faizi


جواد پوررضا | j pourreza



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-399&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات