این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۲۱، صفحات ۱۳۳-۱۴۵
عنوان فارسی
بررسی اثر باکتریهای محرک رشد بر عملکرد کمی و کیفی ذرت سیلویی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی اثر باکتریهای محرک رشد بر عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفهای، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل چهار سویه از باکتریهای محرک رشد گیاه شامل سودوموناس فلورسنت 169 (B1)، سودوموناس فلورسنت 79 (B2)، سودوموناس پوتیدا 108 (B3)، سودوموناس پوتیدا 159 (B4) و بدون باکتری (شاهد، B5) با دو هیبرید ذرت سینگل گراس 704 (A1) و بولسون (A2) بودند. باکتریها از مؤسسه آب و خاک کرج تهیه گردید. قبل از کاشت بذور ذرت به مایع تلقیح آغشته شدند. صفات مورد بررسی شامل ارتفاع گیاه، تعداد برگ در بوته و تعداد برگ بالای بلال، عملکرد علوفه، درصد کل ماده خشک و درصد ماده خشک قابل هضم (DMD) برگ، ساقه و بلال پروتئین خام (CP) برگ، ساقه، بلال و درصد دیواره سلولی منهای همیسلولز (ADF) برگ، ساقه و بلال بودند. نتایج نشان داد که هیبرید، باکتری و اثرات متقابل این دو تأثیر معنیداری بر تمامی صفات داشتند. بهنحویکه هیبرید بولسون ارتفاع بوته، تعداد برگ بوته، تعداد برگ بالای بلال، عملکرد علوفه، ماده خشک کل، درصد ماده خشک قابل هضم ساقه بالاتری به خود اختصاص داده و درصد ماده خشک قابل هضم برگ و بلال، پروتئین خام برگ، ساقه و درصد دیواره سلولی منهای همیسلولز برگ، ساقه و بلال در رقم سینگل کراس 704 بیشتر بود. ارتفاع ساقه، تعداد برگ بوته، تعداد برگ بالای بلال، عملکرد علوفه، ماده خشک کل و درصد ماده خشک قابل هضم ساقه و بلال در سویههای باکتری سودوموناس نسبت به سویههای باکتری پوتیدا بیشتر بود. تلفیق باکتریهای محرک رشد در تمامی صفات دارای مقدار بیشتری نسبت به شاهد بودند. نتایج این پژوهش نشان داد، باکتریهای محرک رشد گیاه باعث افزایش عملکرد، اجزای عملکرد و کیفیت علوفه گردیده است و هیبرید بولسون نیز ظاهراً در مقایسه با هیبرید 704 تطابق بیشتری با شرایط منطقه دارد، که نیاز به مطالعات مزرعهای بیشتر دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ذرت، باکتری محرک رشد، ماده خشک قابل هضم، عملکرد
عنوان انگلیسی
Effect of Plant Growth-Promoting Bacteria on Quantitative and Qualitative Yield of Forage Maize
چکیده انگلیسی مقاله
This research was conducted to investigate the effect of growth-promoting bacteria on yield and some traits of maize. This experiment was performed as a factorial randomized complete block design with three replications at research farm of Islamic Azad University, Izeh branch, Iran. The experimental factors included four strains of plant growth-promoting bacteria: Pseudomonas fluorescent 169 (B1), Pseudomonas fluorescent 79 (B2), Pseudomonas putida 108 (B3), Pseudomonas putida 159 (B4) and without bacteria (control, B5) and two corn varieties namely sc 704 (A1) and Bolson (A2). Before planting corn seeds were soaked with liquid inoculation. Plant height, number of leaves per plant and ear, forage yield, dry matter and dry matter digestibility of leaf, stem and ear, crude protein and cell wall without hemicellulose in the leaf, stem and ear were evaluated. Analysis of variances showed that the effects of varieties, bacteria and their interaction on all traits were significant. Plant height, number of leaves per plant and ear, forage yield, dry matter and stem dry matter digestibility were higher in Bolson. Moreover, dry matter digestibility of leaf and ear, crude protein and cell wall without hemicellulose in the leaf, stem and ear of sc 704 were greater, compared to hybrid Bolson. Plant height, number of leaves per plant and ear, forage yield, dry matter and dry matter digestibility of stem and ear were greater in at the presence of fluorescent strains than those of putida strains. The results revealed that bacterial inoculation enhances the grain yield, yield components and quality of forage maize. Bolson seemed potent to outperform sc 704, though this proposition needs further examination in future field trials.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رقیه عباسی | r. abasi
department of agronomy, college of agriculture, ramin agriculture and natural university, ahvaz, iran.
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، اهواز
سید عطااله سیادت | s a siadat
department of agronomy, college of agriculture, ramin agriculture and natural university, ahvaz, iran.
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، اهواز
عبدالمهدی بخشنده | a. bakhshandeh
department of agronomy, college of agriculture, ramin agriculture and natural university, ahvaz, iran.
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، اهواز
سید یعقوب موسوی | s y mosavi
jahad agricultural organization of khuzestan, ahvaz, iran.
سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان جهاد کشاورزی
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-382&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات