این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۸۵-۹۶
عنوان فارسی
انتخاب زمان بهینه برداشت میوه زیتون در برخی ارقام ایرانی و مدیترانه ای بر مبنای میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب
چکیده فارسی مقاله
انتخاب زمان برداشت میوههای زیتون، بهمنظور استخراج روغن عاملی کلیدی برای استخراج روغنی با کیفیت و ترکیب مطلوب و متعادل اسیدهای چرب (میزان بالای اولئیک اسید و میزان پایین پالمتیک و لینولئیک اسید)، پلیفنول مناسب و نیز میزان بالای روغن خواهد بود. تعیین زمان برداشت زیتون از منطقهای به منطقه دیگر با توجه به شرایط اقلیمی، زراعی و باردهی متفاوت است. بدینمنظور، آزمایشی بر مبنای طرح فاکتوریل جهت تعیین مناسبترین تاریخ برداشت برای دو رقم ایرانی "ماری" و "شنگه" و دو رقم خارجی"کرونیکی" و "آربکین" در منطقه طارم انجام شد. نتایج نشان داد که میزان پالمتیک، اولئیک و استئاریک اسید همزمان با رسیدگی میوه کاهش و لینولئیک و پالمیتولئیک اسید افزایش مییابد. میزان روغن نیز همزمان با بلوغ میوه افزایش مییابد. براساس اطلاعات بهدست آمده، مناسبترین زمان برداشت در سه رقم ماری، کرونیکی و آربکین 180 روز پس از گلدهی میباشد. همچنین مشخص شد که رقم شنگه برای روغنکشی، مناسب نبوده و بنابراین بهعنوان رقم کنسروی توصیه میشود. چنانچه هدف از کشت این رقم، تولید کنسرو باشد، در این صورت مناسبترین زمان برداشت برای این رقم 120 روز پس از گلدهی میباشد که دارای بهترین پروفایل اسید چرب است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of the Optimal Harvesting Time in Some Iranian and Mediterranean Olive Cultivars Based on Their Oil Content and Fatty Acid Compositions
چکیده انگلیسی مقاله
Harvest time, in olive, is an important key to achieve high quality and quantity of oil with a desired and balanced fatty acid (high oleic acid and low palmitic and linoleic acid) composition. Appropriate harvesting time varies in different locations depending on climatic and agronomic situations and identifying the right time for harvesting may bring about a high quality oil. Thus, the current study was carried out to determine the best harvesting time for two Iranian (Mari and Shenge) and two foreign (Kroniki and Arbequina) cultivars in the region of Tarom, Zanjan, (north of Iran). The results obtained indicated that palmitic, oleic and stearic acid contents decreased and linoleic and palmitic acid contents increased with the progress of ripening. In addition, oil percentage increased with the progress of fruit growth and development. Based on the amount of desired fatty acids, the best harvesting time for the Mari, Kroniki and Arbeqina cultivars, was 180 days after full bloom. It was revealed that the cultivar Shenge is not suitable for oil extraction, due to the low percentage of oleic acids. Therefore, Shenge could be cultivated for producing olive cans rather than olive oil and the best harvesting time for Shenge is 120 days after full bloom.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه رازقی جهرمی | f razeghi jahroomi
shahrekord university, shahrekord,
دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
سید مهدی حسینی مزینانی | s m hosseini mazinani
department of plant biotechnology, national institute
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
شهرام محمدی | sh. mohammadi
shahrekord university, shahrekord,
دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
خدیجه رضوی | kh. razavi
department of plant biotechnology, national institute
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
بهروز شیران | b. shiran
department of plant biotechnology, national institute
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
کریم مصطفوی | k. mostafavi
zanjan agricultural research center, zanjan, iran.
مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-348&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات