این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۱۱۱-۱۲۳
عنوان فارسی
بهینهسازی محیط کشت پُرآوری سه واریته زردآلو ایرانی بهوسیله کشت تکگره
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، تکثیر درونشیشهای سه واریته زردآلو محلی شاهرود به نامهای قوامی، رجبعلی و خیوهای از طریق باززایی مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا برای تعیین مناسبترین تیمار ضدعفونی، قطعات گره از شاخههای یکساله در فصل زمستان و رشد فصل جاری در بهار در تیمارهای مختلف کلرید جیوه و اسید سیتریک و الکل و هیپوکلرید سدیم (10، 15 و 20 دقیقه) در محیط WPM کشت شدند. سپس گرهها در محیط کشت WPM و MS برای استقرار کشت شدند و پُرآوری گرههای جوانهزده در محیط WPM با سه غلظت 5/0، 1 و 2 میلیگرم در لیتر BAP و IBA با غلظت 05/0 میلیگرم در لیتر بررسی گردید. برای القای ریشه از محیط نصف غلظت MS با تیمار IBA در سه غلظت 5/0، 1 و 2 میلیگرم در لیتر استفاده شد. بیشترین تعداد شاخههای عاری از آلودگی در تیمار کلرید جیوه 01/0 درصد و اسید سیتریک 07/0 درصد در شاخههای رشد فصل جاری بهدست آمد. نتایج حاصل از مرحله استقرار نشان داد استفاده از دو محیط تفاوت معنیداری در رشد رویشی جوانهها ندارند. نتایج نشان داد واریتههای زردآلو، غلظتهای مختلف BAP و اثرات متقابل، تأثیر معنیداری در تعداد و طول شاخههای پُرآوری شده دارند. بیشترین تعداد شاخه پُرآوری شده در واریتههای رجبعلی و قوامی در غلظت یک میلیگرم در لیتر BAP و در واریته خیوهای در غلظت 5/0 میلیگرم در لیتر BAP مشاهده شد. بیشترین طول شاخه در غلظت دو میلیگرم در لیتر BAP در واریتههای رجبعلی و خیوهای مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زردآلو، کشت درونشیشهای، بنزیل آمینوپورین BAP، پرآوری
عنوان انگلیسی
In Vitro Proliferation of Three Iranian Apricot Varieties by Single Node Culturing
چکیده انگلیسی مقاله
In vitro propagation of three Iranian apricot cultivars, “Ghavami”, “RajabAli” and “Khiveei” was studied by direct micropropagation technique. To optimize sterile manipulation, shoot nods of one year-old dormant vegetative shoots and current growing vegetative shoot were cultured in WPM medium after treatment by HgCl2, citric acid, ethanol and NaClO (10, 15, 20 min). Establishment of buds was tested in the MS and WPM mediums. Proliferation of sprouting buds was evaluated in WPM medium supplemented with three concentrations of (0.5, 1 and 2 mg/l) BAP and 0.05 mg/l of IBA. A half-Strength MS medium supplemented with three concentrations (0.5, 1 and 2 mg/l) of IBA was used as a rooting medium. The greatest number of contamination-free shoots in HgCl2 0.01% and citric acid 0.07% treatments were obtained. No significant difference was found between two different mediums in terms of bud vegetative growth. The shoot number and length were significantly affected by apricot varieties and BAP concentrations. The greatest numbers of proliferated shoot were observed in Rajabali and Ghavami varieties at 1 mg/l of BAP, whereas maximum number of shoot in Khiveei cultivar was observed in 0.5 mg/l of BAP. The maximum shoot length in Rajabali and Ghavami cultivars was obtained in 2 mg/l of BAP.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Apricot, In vitro culture, BAP, Proliferation
نویسندگان مقاله
زهرا خزاعی کجوری | z khazaei kojori
shahrood university, shahrood, iran.
دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
مهدی رضایی | m. rezaei
shahrood university, shahrood, iran.
دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
شاهرخ قرنجیک | sh. gharangik
shahrood university, shahrood, iran.
دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
حسن قربانی قوژدی | h. ghorbani
shahrood university, shahrood, iran.
دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-350&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات