این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۱۹۱-۲۰۲
عنوان فارسی
اثر تنش شوری بر برخی از صفات فیزیولوژیک و الگوی الکتروفورزی پروتئینهای برگی دو رقم جو
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش بر روی دو رقم جو (Hordeum vulgare L.) در سال 1391 - 1390 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد انجام شد. تیمارها شامل ارقام افضل (متحمل به شوری) و لیگنه 527 (حساس به شوری) و پنج سطح شوری شامل صفر (شاهد)، 100، 200، 300 و 400 میلیمولار و سه تکرار بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی بود. نتایج نشان داد که تنش شوری صفات فیزیولوژیک مانند محتوای نسبی، کلروفیل a وb، میزان سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، نسبت سدیم به پتاسیم، غلظت پروتئینهای محلول برگی و در نهایت، اجزای عملکرد را در ارقام جو مورد مطالعه تحت تأثیر قرار داد. در بررسی الگوی الکتروفورزی ارقام مورد بررسی، بهتدریج با افزایش سطح شوری، بهشدت باندهای پروتئینی افزوده شد، بهطوریکه باندهای پروتئینی با وزن مولکولی متفاوت درسطوح مختلف شوری مشاهده گردید. همچنین نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که افزایش میزان پرولین در رقم حساس بیشتر از رقم مقاوم بود. بهطورکلی میتوان بیان داشت؛ غلظت بیشتر یون پتاسیم و نسبت کمتر سدیم به پتاسیم در اندام هوایی و میزان کمتر پرولین محلول برگی میتواند بهعنوان معیاری در انتخاب ارقام متحمل گیاه جو جهت کشت در شرایط تنش شوری مورد توجه قرار گیرد. همچنین شناسائی و جداسازی ژنهای مسئول پروتئینهای مقاوم به شوری در گیاهانی مانند جو و انتقال آنها به ژنوتیپهای گیاهان زراعی حساس، میتواند راهبردی جهت تولید ارقام مقاوم به شوری و کاربرد آنها در برنامههای اصلاحی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Salinity Stress on Some Physiological Traits and Electrophoresis Pattern of Leaf Proteins of Two Barley Genotypes
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted in order to evaluate the effect of salinity stress on some traits of two barley genotypes (Hordeum vulgare L.) at greenhouse of Department of Agronomy and Plant Breeding, Shahrekord University, Shahrekord, Iran. A factorial experiment was carried out based on randomized complete block design (RCBD) with three replications. Treatments included two barley genotypes (Afzal (salt-tolerant) and Ligne527 (salt-sensitive)) and five levels of salinity (Control, 100, 200, 300 and 400 mM NaCl). Results showed that salinity left significant effects on leaf RWC, chlorophyll a and b, sodium, potassium, magnesium, calcium and protein concentrations, sodium/potassium ratio and yield components of barley genotypes. Based on the electrophoresis pattern, protein bands were increased by increasing the salinity levels and protein bands with different molecular weight were observed in different salinity levels. It was found that high concentration of potassium ion along with low concentrations of sodium and proline in barley leaf can be used as a criterion for selection and planting this crop in saline conditions. In addition, identification and isolation of the genes encoding salt resistance proteins in barely and transferring of these genes to sensitive genotypes of crop plants can be useful for breeding and generation of tolerant varieties to salinity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرحناز توکلی | f. tavakoli
college of agriculture, shahrekord university, shahrekord, iran.
دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
سعید وزان | s. vazan
college of agriculture, islamic azad university, karaj, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
کریم سرخه | k. sorkheh
college of agriculture, shahid chamran university, ahvaz, iran.
دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
احسان شاکری | e. shakeri
shahed university, tehran, iran.
دانشگاه شاهد تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-356&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات