این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۱۴۱-۱۴۹
عنوان فارسی
بررسی کیفی و کمی پکتین های استخراج شده از ضایعات فرایند تولید کنسانترهْ آب پرتقال
چکیده فارسی مقاله
آبمیوه و کنسانتره مرکبات از تولیدات مهم صنعتی در کشور است. همزمان با تولید این فراوردهها، مقدار زیادی تفاله مرکبات نیز تولید میشود، که حاوی مقدار بسیاری پکتین میباشد. پکتین را میتوان از تفاله مرکبات به منظور استفاده در برخی محصولات غذایی به عنوان ژل کننده استخراج کرد. متأسفانه، در حال حاضر تمام پکتین مورد نیاز صنایع غذائی کشور از خارج وارد میشود. در این پژوهش بهترین شرایط استخراج پکتین از تفاله مرکبات مشخص شد. نمونههای تفاله پرتقال از یک کارخانه تولید کنسانتره تهیه، و پکتین آنها توسط اسیدهای سولفوریک، نیتریک و هیدروکلریک استخراج گردید. بررسیهای کیفی و کمّی، مانند تعیین بازده و هزینه استخراج و جنبههای بهداشتی استفاده از اسیدهای فوق انجام، و هیدروکلریک اسید به عنوان مناسبترین اسید برای استخراج پکتین انتخاب گردید. در بخش دوم پژوهش، اثر درجه حرارت (85 و 90 درجه سانتیگراد)، زمان (30، 50 و 60 دقیقه) و پ.هاش (6/1، 8/1 و 2) بر بازده استخراج و توانایی تولید ژل، خلوص، درصد متوکسیلاسیون و درجه استریفیکاسیون پکتینهای استخراج شده بررسی گردید. تجزیه آماری نتایج نشان داد که pH برابر 6/1، درجه حرارت 90 درجه سانتیگراد، و زمان 50 دقیقه، بهترین شرایط برای استخراج پکتین از تفاله مرکبات میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پکتین، پوست پرتقال، مرکبات
عنوان انگلیسی
Qualitative and Quantitative Evaluation of Pectin Extracted from Orange Peels
چکیده انگلیسی مقاله
Citrus juice and concentrate are among the major industrial products in Iran. Large quantities of citrus peels with considerable amounts of pectin are also produced. Pectin could be extracted from the peels to be used as a gelling agent in some food products. Unfortunately, all pectin used in the food industry is imported. This study was carried out to find the best conditions of pectin extraction from orange peels. Samples of orange peels were collected from a concentrated orange juice factory. Pectin was extracted by sulfuric, nitric and hydrochloric acids. Certain qualitative and quantitative tests, such as yield of extraction and cost of extraction were determined. Also, food safety aspects as a result of using the above acids were considered. Hydrochloric acid was found to be the most suitable acid. In the second part of the research, the effects of temperature (85 and 90˚C), time (40, 50 and 60 minutes) and pH (1.6, 1.8 and 2.0) on the yield of extraction, purity, gelling ability, percentage of methoxylation and degree of esterification of the extracted pectins were measured. Statistical analysis of the results showed that the best conditions for the extraction of pectin include a pH level of 1.6, a temperature of 90˚C and a period of 50 minutes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Pectin, Orange peels, Citrus
نویسندگان مقاله
جواد کرامت | j keramat
غلامحسین کبیر | g h kabir
بیژن قناعتی | b ghanaati
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-143&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات