این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۲۹-۴۱
عنوان فارسی
تاثیر نوع بسته بندی و دماهای مختلف بر ضدعفونی و نگهداری انجیر خشک اسنهبان
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر تیمارهای گرمایی و سرمایی بر حشرات آلوده کننده انجیرهای خشک استهبان آزمایشهایی انجام گرفت. دو نوع کیسه بستهبندی (سوراخدار و بدون سوراخ)، دو نوع انبار با دمای 23 درجه سانتیگراد و انبار سرد ( 2 و 10 درجه سانتیگراد)، 9 مدت زمان تیمارهای گرمایی و سرمایی (3، 4، 5، 6، 7، 10، 15، 20 و 25 ساعت) و 13 تیمار دمایی [23، 45، 50، 55، 60، 65، 70، 75، 25-، (25-)+45، (25-)+50، (25-)+55، و (25-)+60 درجه سانتیگراد] در این آزمایشها بررسی گردید. نتایج آزمایش نشان داد که شبپره هندی (Plodia interpunctella) که یک آفت مهم در انبارهای انجیر است، با بستهبندی انجیر در کیسههای پلاستیکی بدون سوراخ با ضخامت 24/0 میلیمتر، بعد از تیمارهای دمایی مناسب، به طور رضایتبخشی کنترل میشود. انبار سرد با دمای 2 درجه سانتیگرادبه گونهای معنیدار تمام مراحل زندگی پروانه را در انبار از بین میبرد. انجیر خشک تیمار شده در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت هفت ساعت و یا بیشتر، 65 درجه سانتیگراد به مدت شش ساعت و یا بیشتر، 25- درجه سانتیگراد به مدت 15 ساعت و یا بیشتر، بدون تغییر کیفیت ظاهری میوه، به خوبی در برابر آفت حفظ گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آفات انباری، شب پره هندی، تیمارهای دمایی
عنوان انگلیسی
The Effects of Temperature Treatments on the Disinfestation and Storage of Dry Figs of Estahban
چکیده انگلیسی مقاله
Experiments were conducted to evaluate the effects of heat and cold treatments on the disinfestation of dry figs from Estahban. Tow types of packing bags (with or without holes), two storage conditions including one at 23oC and one cold storage condition (10oC and 2oC), 9 heat and cold treatment durations (3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 20 and 25 hrs) and 13 temperature treatments [23, 45, 55, 60, 65, 70, 75, 45+(-25), 50+(-25) and 60+(-25) oC] were used in these experiments. The results showed that Indian meal moth, Plodia interpunctella, which is a major pest in dry fig storage, can be satistfactorily controlled by packing figs in plastic bags with a thickness of 0.24 mm after suitable temperature treatment. Cold storage at 2oC significantly controlled all developmental stages of moths at storage. Temperature treatments at 60oC for 7hrs or more, at 65oC for 6hrs or more, and at -25oC for 15hrs or more were found to be capable of controling pest most satisfactorily without changing fruit external quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Storage pest, Plodia interpunctella, Heat treatment
نویسندگان مقاله
مجید راحمی | m rahemi
حمید زارع | h zare
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-170&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات