این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۱۵-۱۲۴

عنوان فارسی اثر باکتری تولید کننده اسید لاکتیک (LAB) و اوره بر ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی علوفه کامل جو
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر باکتری تولید کننده اسید لاکتیک (LAB) و اوره بر ترکیب شیمیایی، ارزش غذایی و ویژگی‌های مایع شکمبه علوفه کامل جو سیلو شده انجام گردید. در یک طرح کاملاً تصادفی و به صورت چرخشی، چهار گوسفند نر سافولک مورد استفاده قرار گرفت. محلول LAB به میزان دو لیتر بر هر تن گیاه تر جو (با 35% ماده خشک) و اوره به میزان چهار کیلوگرم به هر تن ماده خشک (با 55% ماده خشک)، افزوده و به مدت 60 روز سیلو شد. سیلاژهای با ماده خشک کم، pH پایین‌تر، قندهای محلول در آب باقی‌مانده، ازت آمونیاک، اسید لاکتیک و اتانول بیشتر و نسبت لاکتات به استات بالاتری داشتند. LAB موجب افزایش اسید لاکتیک و نسبت بالاتر لاکتات به استات گردید. قابلیت هضم ماده خشک (P< 0.001)، ماده آلی (01/0>P)، دیواره سلولی (P< 0.05)، دیواره سلولی بدون همی‌سلولز (01/0>P) و ازت کل (01/0>P)، با افزودنی‌ها افزایش معنی‌داری نشان دادند. میانگین غلظت ازت آمونیاکی و pH شکمبه با سیلاژهای دارای اوره، به طور معنی‌داری (P< 0.05) افزایش یافت. میزان پروپیونات شکمبه با سیلاژهای دارای LAB به طور معنی‌داری (01/0>P) بالاتر از سیلاژهای دارای اوره بود. نتایج نشان می‌دهد که افزودن LAB به میزان دو لیتر به هر تن علوفه کامل جو با حدود 35 درصد ماده خشک، موجب بهبود تخمیر و ارزش غذایی گردیده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effects of Lactic Acid Producing Bacteria(LAB) and Urea on Chemical Composition and Nutritive Value of Whole- Crop Barley
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was carried out to study the effects of Lactic Acid Bacteria (LAB) and urea on chemical composition, nutritive value and rumen fermentation characteristics of whole-crop barley. In a completely randomized design with cross over arrangement, 4 Suffolk male lambs were used. Whole-crop barley was either treated with LAB solution (35% dry matter) at the rate of 2 L/ton herbage fresh weight or urea (55% dry matter) at the rate of 40 Kg/ton dry matter herbage and ensiled for 60 days. Low dry matter silages had lower pH and higher residual water soluble carbohydrates, ammonia-N, lactic acid and ethanol and higher lactate:acetate ratios. LAB resulted in higher lactic acid content and lactate:acetate ratios. DM (P< 0.001), OM (P< 0.01), NDF (P< 0.05), ADF (P< 0.01) and total nitrogen (TN) digestibility increased with additives. Mean rumen ammonia-N concentration and pH significantly (P< 0.05) increased with urea-treated silages. Rumen propionate concentration was significantly (P< 0.01) higher with LAB-treated silages than with urea-treated ones. The results indicated that the addition of LAB at the rate of 2 L/ton fresh weight to whole-crop barley at 35% dry matter enhanced fermentation and nutritive value.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم روغنی حقیقی فرد | e rowghani haghighi fard



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-25&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات