این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۹۳-۱۰۴
عنوان فارسی
تأثیر نیتروژن و منگنز بر قابلیت استفاده برخی عناصر غذایی خاک تحت کشت گیاهان مختلف
چکیده فارسی مقاله
به منظور شناخت اثر مصرف نیتروژن و منگنز بر قابلیت استفاده برخی از عناصر غذایی در سه کشت گندم (Triticum aestivum L)، ذرت (Zea mays L) و اسفناج (Spinacia oleracea L)، آزمایشی در شرایط گلخانهای به صورت فاکتوریل در چارچوب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارها شامل پنج سطح نیتروژن (صفر، 50، 100، 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم خاک به صورت آمونیوم نیترات) و سه سطح منگنز (صفر، 15 و 30 میلیگرم در کیلوگرم خاک به صورت منگنز سولفات) و در چهار تکرار بود. این آزمایش در سه گیاه عمده زراعی و باغی، یعنی ذرت از رقم سینگل کراس 704، گندم از رقم فلات و اسفناج از رقم .Spinacea s انجام پذیرفت. پس از هشت هفته، میزان ازت کل خاک و مقدار منگنز، آهن، روی و مس قابل عصارهگیری خاک با عصارهگیر DTPA اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد نیتروژن و منگنز به طرز معنیداری غلظت منگنز عصارهگیری شده خاک را در هر سه کشت افزایش داد، ولی در مقدار ازت کل خاک تأثیر چندانی نداشت. مصرف ازت باعث افزایش مقدار آهن قابل استفاده خاک در کشت ذرت شد. همچنین، کاربرد منگنز غلظت روی و مس قابل عصارهگیری خاک با DTPA را در کشت گندم و مس خاک را در کشت ذرت کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نیتروژن ، منگنز ، گندم، ذرت ، اسفناج، عصاره گیر، DTPA
عنوان انگلیسی
Effect of Nitrogen and Manganese on Availability of Some Soil Nutrients, Under Different Plants
چکیده انگلیسی مقاله
Nitrogen is usually the most limiting nutrient for crop production. Thus, N fertilizer is widely used by farmers. Moreover, Mn deficiency in some calcareous soils of Iran with high pH has been reported. Therefore, the addition of nitrogen and manganese to achieve the optimum yield is necessary. The objective of this study was to evaluate the effect of N and Mn applications on the availability of some soil nutrients under wheat (Triticum aestivum L.), corn (Zea mays L.), and spinach (Spinacia oleracea L.) plants in greenhouse conditions. In a factorial test, five levels of N (0, 50, 100, 200 and 400 mg/kg soil as NH4NO3) and three levels of Mn (0, 15 and 30 mg/kg soil as MnSO4) in a completely randomized design with four replication were applied. Corn, wheat and spinach varieties were sc704 Falat and Spinacea spp., respectively. After eight weeks, total N content and DTPA-extractable Mn, Fe, Zn and Cu of soil were measured. The results indicated that N and Mn applications increased Mn-extractable of soil in three cultures but didn’t affect the soil total N. Nitrogen application in corn increased available Fe in soil. Mn application decreased extractable Zn and Cu of soil in wheat and soil extractable Cu in corn.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nitrogen, Manganese, Wheat, Corn, Spinach, DTPA extractant
نویسندگان مقاله
یحیی پرویزی | y. parvizi
عبدالمجید رونقی | a. rounaghi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-202&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات