این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآوری و نگهداری مواد غذایی
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۱۷-۱۳۰
عنوان فارسی
بهینهسازی عوامل مؤثر در فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده آب پنیر به روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: بهدلیل نگرانیهایی که در ارتباط با ایمنی و جنبههای وابسته به سلامتی آنتیاکسیدانهای مصنوعی وجود دارد آنتی-اکسیدانهای طبیعی مورد توجه محققین میباشند. در سالهای اخیر، توجه گسترده به استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی منجر به تحقیقاتی در زمینهی بررسی قابلیت آنتیاکسیدانی پپتیدهای فعال بیولوژیک از پروتئینهای منابع جانوری یا گیاهی شده است. پپتیدهای زیست فعال بهعنوان اجزاء پروتئینی مورد بررسی قرار میگیرند که در ساختار پروتئین اصلی غیرفعال بوده و پس از آزاد شدن توسط هیدرولیز آنزیمی، عملکردهای فیزیکوشیمیایی متعددی از جمله فعالیت آنتیاکسیدانی از خود بروز میدهند. فعالیت آنتیاکسیدانی این پپتیدهای زیستفعال به توانایی آنها در مهار رادیکالهای آزاد، عمل بهعنوان شلاته کنندهی فلزات و جلوگیری از اکسیداسیون چربی نسبت داده شدهاند. مواد وروشها: دراین پژوهش از روش آماری سطح پاسخ جهت بهینهسازی شرایط فرآیند هیدرولیز پروتئین آب پنیر با استفاده از آنزیم آلکالاز استفاده شد. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق دما، زمان و نسبت آنزیم به سوبسترا بودند که برای رسیدن به بیشترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی این متغییرها درمحدودهی دمای 55-43 درجه سانتیگراد، زمان 173-60 دقیقه و مقدار آنزیم90 -40 (واحد آنسون بر کیلوگرم پروتئین) انتخاب شدند. آزمایشات بر اساس طرح مرکب مرکزی انجام شد. یافتهها: شرایط بهینه برای رسیدن به بیشترین میزان ظرفیت مهار رادیکالهای آزاد سوپراکسید شامل دمای 2/47 درجه سانتیگراد، زمان 02/104 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترای 85/96 (واحد آنسون بر کیلوگرم پروتئین) بهدست آمد . تحت این شرایط میزان مهار رادیکال-های آزاد سوپراکسید 44/63 % حاصل شد. ضریب رگرسیون (R2) حاصل برای مدل ارائه شده (از نوع درجه دوم) سابقه و هدف: بهدلیل نگرانیهایی که در ارتباط با ایمنی و جنبههای وابسته به سلامتی آنتیاکسیدانهای مصنوعی وجود دارد آنتی-اکسیدانهای طبیعی مورد توجه محققین میباشند. در سالهای اخیر، توجه گسترده به استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی منجر به تحقیقاتی در زمینهی بررسی قابلیت آنتیاکسیدانی پپتیدهای فعال بیولوژیک از پروتئینهای منابع جانوری یا گیاهی شده است. پپتیدهای زیست فعال بهعنوان اجزاء پروتئینی مورد بررسی قرار میگیرند که در ساختار پروتئین اصلی غیرفعال بوده و پس از آزاد شدن توسط هیدرولیز آنزیمی، عملکردهای فیزیکوشیمیایی متعددی از جمله فعالیت آنتیاکسیدانی از خود بروز میدهند. فعالیت آنتیاکسیدانی این پپتیدهای زیستفعال به توانایی آنها در مهار رادیکالهای آزاد، عمل بهعنوان شلاته کنندهی فلزات و جلوگیری از اکسیداسیون چربی نسبت داده شدهاند. مواد وروشها: دراین پژوهش از روش آماری سطح پاسخ جهت بهینهسازی شرایط فرآیند هیدرولیز پروتئین آب پنیر با استفاده از آنزیم آلکالاز استفاده شد. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق دما، زمان و نسبت آنزیم به سوبسترا بودند که برای رسیدن به بیشترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی این متغییرها درمحدودهی دمای 55-43 درجه سانتیگراد، /0
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of different factors affecting antioxidant activity of whey protein hydrolysate by response surface methodology
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: Due to safety concerns and health aspects over the use of synthetic antioxidants, the natural antioxidant compounds are considered by researchers. In recent years a great deal of attention for application of natural antioxidants, has led to studies in investigation of antioxidative or bioactive potential of hydrolysates peptides from plant or animal sources. Bioactive peptides are considered specific protein fragments that are inactive within the sequence of the parent protein, after they are released by enzymatic hydrolysis, they may exert various physiological functions such as antioxidative activity. Antioxidant activity of bioactive peptides can be attributed to their radical scavenging, metal ion chelation and inhibition of lipid peroxidation properties of peptides. Materials and methods: In the present study, response surface methodology was used to optimize hydrolysis conditions for preparing protein hydrolysate from the wey protein, using Alcalase. The investigated factors were temperature (43-55°C), time (60-173 min) and enzyme/substrate ratio (40-90 AU/Kg protein) to achieve maximum antioxidant activity. Experiments were designed according to the central composite design. Results: The optimal conditions to achieve the highest superoxide free radical scavenging capacitywas, temperature (47/2 °C), time (104/02 min) and enzyme/ substrate ratio (96/85 AU/Kg protein).Under these conditions superoxide free radical scavenging capacity was 63/44 %. Regression coefficient for the model (Quadratic type) was, 0.989 ,The values indicated the high accuracy of the model to predict the reaction conditions considering different variables.Background and objectives: Due to safety concerns and health aspects over the use of synthetic antioxidants, the natural antioxidant compounds are considered by researchers. In recent years a great deal of attention for application of natural antioxidants, has led to studies in investigation of antioxidative or bioactive potential of hydrolysates peptides from plant or animal sources. Bioactive peptides are considered specific protein fragments that are inactive within the sequence of the parent protein, after they are released by enzymatic hydrolysis, they may exert various physiological functions such as antioxidative activity. Antioxidant activity of bioactive peptides can be attributed to their radical scavenging, metal ion chelation and inhibition of lipid peroxidation properties of peptides. Materials and methods: In the present study, response surface methodology was used to optimize hydrolysis conditions for preparing protein hydrolysate from the wey protein, using Alcalase. The investigated factors were temperature (43-55°C), time (60-173 min) and enzyme/substrate ratio (40-90 AU/Kg protein) to achieve maximum antioxidant activity. Experiments were designed according to the central composite design. Results: The optimal conditions to achieve the highest superoxide free radical scavenging capacitywas, temperature (47/2 °C), time (104/02 min) and enzyme/ substrate ratio (96/85 AU/Kg protein).Under these conditions superoxide free radical scavenging capacity was 63/44 %. Regression coefficient for the model (Quadratic type) was, 0.989 ,The values indicated the high accuracy of the model to predict the reaction conditions considering different variables. Background and objectives: Due to safety concerns and health aspects over the use of synthetic antioxidants, the natural antioxidant compounds are considered by researchers. In recent years a great deal of attention for application of natural antioxidants, has led to studies in investigation of antioxidative or bioactive potential of hydrolysates peptides from plant or animal sources. Bioactive peptides are considered specific protein fragments that are inactive within the sequence of the parent protein, after they are released by enzymatic hydrolysis, they may exert various physiological functions such as antioxidative activity. Antioxidant activity of bioactive peptides can be attributed to their radical scavenging, metal ion chelation and inhibition of lipid peroxidation properties of peptides. Materials and methods: In the present study, response surface methodology was used to optimize hydrolysis conditions for preparing protein hydrolysate from the wey protein, using
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شیما پیری قشلاقی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا صادقی ماهونک |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهران اعلمی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد قربانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://ejfpp.gau.ac.ir/article_4602_313118cc88c686ed1e030603d609f7cb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-1669398.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات