این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۱-۱۳

عنوان فارسی بررسی تأثیر زمان برداشت و انبارمانی بر خصوصیات کیفی انگور رقم سرخ فخری شاهرود
چکیده فارسی مقاله با آگاهی از زمان دقیق زمان برداشت میوه‌ها، راندمان در فرآیند تولید افزایش یافته، هزینه‌های جابه‌جایی و نگهداری کاهش یافته، از هدر رفتن حجم کثیری از این فرآورده‌ها جلوگیری به‌عمل می‌آید و باعث افزایش بازارپسندی محصولات می‌شود. در این پژوهش به‌‌منظور بررسی تأثیر زمان برداشت و انبارمانی بر خصوصیات کیفی انگور رقم سرخ فخری شاهرود، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گردید. نمونه‌برداری در چهار مرحله (یک نمونه در زمان قبل از رسیدن محصول انگور، دو نمونه در هنگام رسیدن انگور و یک نمونه بعد از رسیدن انگور) انجام گرفت و نمونه‌ها در سردخانه‌ای با درجه حرارت 1 - 5/0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 94 - 90 درصد نگهداری شدند. نتایج به‌دست آمده نشان داد که با افزایش زمان انبارداری، pH و شاخص طعم کاهش یافت و همبستگی منفی و معنی‌داری، در سطح احتمال 99%، بین تغییرات pH و اسیدیته نمونه‌ها دیده ‌شد. میزان بریکس و دکستروز با افزایش زمان برداشت، افزایش یافت. اثر متقابل زمان برداشت و مدت زمان انبارمانی نشان داد که با افزایش مدت انبارمانی، pH میوه‌ها کاهش چشم‌گیری نسبت به pH اولیه محصول پیدا کرد. هم‌چنین با نزدیک شدن به انتهای فصل برداشت، شاخص طعم افزایش یافت. بررسی اثر متقابل زمان برداشت و انبارمانی نشان داد که نمونه‌های برداشت شده در انتهای زمان برداشت (روز 35 ام)، قبل از انتقال به سردخانه، دارای بالاترین میزان شاخص طعم بوده‌اند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدیته، انبارمانی، انگور، بریکس، زمان برداشت، pH

عنوان انگلیسی An Investigation on the Effect of Harvest Time and Storage on the Quality Properties of Red Grape, the Variety of Fakhri Shahrood
چکیده انگلیسی مقاله Correct timing of fruit harvest may lead to increase in production efficiency, decrease in transportation and storage costs and prevent loss of quality. A 3-replicate factorial experiment based on a completely randomized design was conducted in order to investigate the effect of harvest time and storage on qualitative properties of red grape, the variety of Fakhri shahroud. Sampling was done in four stages (one sample before fruit ripening, two samples at the time of ripening and one sample after ripening) and the samples were stored at 0.5 - 1 ºC and 90 – 94% relative humidity. The results showed that with increase in storage time, the pH and taste index of the grapes decrease. A significant negative correlation between pH and acidity of fruit samples at the 99% probability level was observed. With increase in harvest time, the Bx and dextrose of the grapes increased. As harvest time was approached, the taste index of the fruits began to increase. Evaluation of interaction effect of harvest time and storage showed that samples which were harvested at 35th day, before transporting to the morgue, had the greatest taste value.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Acidity, Storage, Grape, Bx, Harvest time, pH

نویسندگان مقاله علی رضا قدس ولی | a. ghodsvali
golestan agriculture and natural resources
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان

مرتضی محمدی | m. mohamadi
islamic azad university, sabzevar, iran
دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار (Islamic azad university of sabzevar)

سیامک محمدی چیانه | s mohamadi chianeh
gorgan university of agricultural sciences and
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

شیلان رشیدزاده | sh. rashizadeh
saee nonprofit university, gorgan, iran.
دانشگاه غیر انتفاعی ساعی، گرگان


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-312&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات