این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۵۱-۶۲
عنوان فارسی
اثر شرایط خشک کردن متناوب بر درصد ترکخوردگی و زمان فرآیند برای ارقام دانهبلند و دانهمتوسط شلتوک
چکیده فارسی مقاله
از جمله عوامل تأثیرگذار بر کیفیت تبدیل برنج، ترکهای درونی ایجاد شده طی فرآیند خشک کردن و پس از آن میباشند. اکثر کشورهای صنعتی برای تسریع در خشک شدن دانه و حفظ کیفیت محصول نهایی از روش متناوب برای کاهش رطوبت شلتوک استفاده میکنند. با توجه به درصد بالای شکستگی برنج کشور در شالیکوبیها، انجام فرآیند خشک کردن متناوب و بهینهسازی آن برای ارقام برنج ایرانی ضروری بهنظر میرسد. در این تحقیق اثر فرآیندهای خشک کردن متناوب (خشککردن - استراحتدهی چند مرحلهای) و پیوسته (فاقد استراحتدهی) بر درصد ترکخوردگی و زمان خشک شدن شلتوک دو رقم هاشمی (دانهبلند) و کوهسار (دانهمتوسط) مطالعه شد. آزمایشهای خشک کردن متناوب و پیوسته در دمای 60 درجه سلسیوس، زمانهای خشک کردن 20، 40 و 60 دقیقه و زمانهای استراحتدهی صفر (خشک کردن پیوسته)، 40، 80، 120، 160، 200 و 240 دقیقه انجام شدند. نتایج نشان داد که انجام فرآیند استراحتدهی، اثر قابل ملاحظهای بر کاهش مدت فرآیند خشک کردن و درصد ترکخوردگی دانه دارد. همچنین مشاهده شد که پس از گذشت زمانی مشخص، افزایش زمان استراحتدهی اثر معنیداری بر درصد ترکخوردگی دانه ندارد. در مجموع، برای بهینهسازی فرآیند خشک کردن متناوب از نظر کاهش مصرف انرژی و ضایعات برای ارقام کوهسار و هاشمی بهترتیب انجام عملیات استراحتدهی بهمدتهای 160 و 200 دقیقه بعد از خشک کردن، بهمدت 40 دقیقه نتیجهگیری شد. همچنین با توجه به بالاتر بودن درصد ترکخوردگی شلتوک کوهسار نسبت به رقم هاشمی، میتوان چنین نتیجه گرفت که خواص فیزیکی دانه مانند ضریب رعنایی در ترکخوردگی آن مؤثر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Intermittent Drying Conditions on Fissuring Percentage and Process Duration of Long and Medium Rough Rice Varieties
چکیده انگلیسی مقاله
One of the factors which affect the quality of rice during milling is internal fissures created during and after drying operation. In many industrial countries intermittent drying method is hired to reduce the moisture content of rough rice in order to reduce the drying time and maintain the quality of the final product. A high percentage of rice breakage during milling process, at least in Iran, necessitates performing the intermittent drying process and optimize it for Iranian varieties. In this study, the effect of this method (drying-tempering) and continuous drying method (no tempering) on fissuring percentage of Hashemi (long grain) and Koohsar (medium grain) varieties was investigated. The experiments were carried out at constant drying and tempering temperature of 60 °C, drying durations of 20, 40 and 60 min, and tempering durations of 0 (continuous drying), 40, 80, 120, 160, 200, 240 min. The results revealed that the tempering process significantly reduced the drying time and fissured kernels percentage. Moreover, for both varieties it was observed that the rice fissuring decreased significantly by continuing the tempering process until certain durations. Overall, for optimization of intermittent drying process in terms of the considered qualitative parameters, i.e. reducing energy consumption and losses, conducting 160 and 200 min tempering process after 40 min drying was found appropriate for Hashemi and Koohsar varieties, respectively. In addition, according to the higher fissuring for Koohsar (medium grain) compared to Hashemi (long grain), it can be concluded that physical properties such as kernel slenderness ratio is effective on its fissuring.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی قاسمی | a. ghasemi
isfahan university of technology, isfahan, iran.
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
مرتضی صادقی | m. sadeghi
isfahan university of technology, isfahan, iran.
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
سید احمد میره ای | s a mireei
isfahan university of technology, isfahan, iran.
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-316&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات