این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۱۰۵-۱۱۴
عنوان فارسی
مقایسه برخی تیمارهای شیمیایی و کارواکرول در بهبود ماندگاری گل های شاخهبریده آلسترومریا رقم بریدال
چکیده فارسی مقاله
زرد شدن زودهنگام برگ قبل از ریزش گلبرگها در گلهای شاخهبریده آلسترومریا مهمترین عامل محدود کننده عمر پس از برداشت این گل است. در این پژوهش، گل شاخهبریده آلسترومریای رقم بریدال بهمدت 24 ساعت با محلولهایی شامل جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین و اسانس طبیعی کارواکرول در غلظتهای 50 و 100 میلیگرم در لیتر، 5 - سولفو سالیسیلیک اسید در دو غلظت 1 و 5/1 میلیمولار و ساکارز در دو غلظت 5 و 10 درصد تیمار شدند. اتانول و آب مقطر نیز بهعنوان شاهد مورد استفاده قرار گرفتند. پس از تیمار، گلها در آب مقطر قرار داده شدند. صفاتی مانند ماندگاری گل و برگ، وزن تر نسبی، جذب آب، میزان کلروفیل و کاروتنوئید برگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر طبق نتایج تیمارهای جیبرلیک اسید 50 و 100 میلیگرم در لیتر بیشترین تأثیر را در به تأخیر انداختن پیری گلها بهترتیب با 33/3 و 3 روز در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند. وزن تر نسبی و جذب آب نیز در این تیمارها نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. در تیمارهای جیبرلیک اسید 50 و 100 میلیگرم در لیتر، بنزیل آدنین 100 میلیگرم در لیتر و 5 - سولفوسالیسیلیک اسید 5/1 میلیمولار، زردی برگ، دیرتر از سایر تیمارها اتفاق افتاد. همچنین در این تیمارها میزان کلروفیل نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. برعکس میزان کاروتنوئید نسبت به شاهد کمتر بود. در مجموع، کیفیت و ماندگاری گلهای شاخهبریده آلسترومریا رقم بریدال در تیمار جیبرلیک اسید 50 و 100 میلیگرم در لیتر بیشتر از سایر تیمارها افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلسترومریا، جیبرلیک اسید، 5 - سولفو سالیسیلیک اسید، ماندگاری
عنوان انگلیسی
The Comparison of Some Chemical Treatments and Carvacrol on Improving Vase Life of Cut Alstroemeria Flower CV. Bridal
چکیده انگلیسی مقاله
Premature leaf yellowing of Alstroemeria cut flowers prior to petal fall is the most important limiting factor of the flower postharvest life. In this study, cut flower Alstroemeria cv. Bridal were treated for 24 hours with different solutions including gibberllic acid, benzyl adenine, natural essential oil carvacrol with two concentrations of 50 and 100 mg L-1, 5-sulfo salicylic acid in two concentrations of 1 and 1.5 mM, sucrose in two concentrations of 5 and 10%. Ethanol and distilled water were used as controls. After treatment, flowers were placed in distilled water. The traits including vase life of flower and leaf, relative fresh weight, water uptake, chlorophyll and carotenoids contents were measured. The results showed that both concentrations of gibberellic acid (50 and 100 mgL-1) had the highest effect in delaying of flower aging for 3.33 and 3 days, respectively, compared to the control. Relative fresh weight and water uptake also were higher in mentioned treatments, than the other treatments. The gibberellic acid (50 and 100 mg L-1), benzyladenine (100 mg L-1) and 5-Sulfo salicylic acid (1.5 mM) treatments led to the postponement of leaf yellowing relative to the remaining treatments. Also, in the mentioned treatments chlorophyll content was found to be greater than the other treatments, but carotenoids level was lower, compared to control treatments. Overall, the increase in quality and shelf life of Alstroemeria cut flowers cv 'Bridal' due to both gibberellic acid treatments (50 and 100 mg L-1) was found to be greater than the increase due to the other examined solutions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اعظم عیسی پره | a. isapareh
university of guilan, rasht, iran.
دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
عبدالله حاتم زاده | a. hatamzadeh
university of guilan, rasht, iran.
دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمود قاسم نژاد | m. ghasemnezhad
university of guilan, rasht, iran.
دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-320&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات