این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۱۱۵-۱۲۴

عنوان فارسی اثر زمان برداشت میوه بر عملکرد و کیفیت روغن برخی از ارقام زیتون (Olea europaea L.) در منطقه رودبار
چکیده فارسی مقاله مرحله رسیدگی میوه‌ها در زمان برداشت، اصلی‌ترین عامل تعیین‌کننده میزان و کیفیت روغن زیتون می‌باشد. بنابراین، یکی از دلایل مهم کیفیت پایین روغن زیتون عدم برداشت به موقع میوه است. در این پژوهش، اثر زمان برداشت میوه بر عملکرد و کیفیت روغن چهار رقم زیتون زرد، روغنی، آربیکین و کراتینا در منطقه رودبار استان گیلان مورد مطالعه قرار گرفت. میوه‌های تمامی ارقام در چهار زمان مختلف برداشت شدند و سپس خصوصیاتی چون شاخص بلوغ یا رسیدگی میوه، درصد روغن، اسید چرب آزاد، شاخص پراکسید، K232، K270 و ویژگی‌های حسی روغن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با پیشرفت رسیدگی میوه و افزایش روغن میوه در تمامی ارقام مورد مطالعه، اسید چرب آزاد و شاخص پراکسید روغن هم افزایش یافت و در نتیجه ویژگی‌های حسی روغن کاهش نشان داد. هم‌چنین، تأخیر در برداشت میوه باعث افزایش میزان K270 روغن شد، درحالی‌که میزان K232 روند مشخصی را نشان نداد. به‌طورکلی، تأخیر در برداشت میوه‌های زیتون باعث افزایش درصد روغن میوه‌ها و کاهش کیفیت روغن شده است، هرچند تمامی نمونه‌های روغن مورد مطالعه در این آزمایش در گروه روغن زیتون طبیعی ممتاز قرار گرفتند. تنها استثناء روغن رقم کراتینا بود، زمانی‌که میوه‌ها با شاخص رسیدگی 95/4 برداشت شدند. در مجموع، بر طبق این پژوهش، زمان مناسب برداشت زیتون ارقام زرد، روغنی، آربیکین و کراتینا در منطقه رودبار استان گیلان، زمانی است که شاخص رسیدگی میوه به‌ترتیب بین 21/4 - 47/3، 2/5 - 42/4، 5 - 9/3 و 25/4 - 9/3 رسیده باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن زیتون، زمان برداشت، شاخص پراکسید، شاخص رسیدگی

عنوان انگلیسی Effect of Fruit Harvest Time on Oil Yield and Quality of Some Olive Olea europaea L.) Cultivars in Roudbar Region
چکیده انگلیسی مقاله Fruit ripening stage at harvesting time is potentially a major contributor to olive oil yield and quality. Therefore, one of the main causes for low olive oil quality, at least in northern Iran, is harvesting fruits at improper time. In this study, effect of fruit harvest time on oil yield and quality of four olive cultivars, Zard, Rowghany, Arbequina and Coratina was investigated at Roudbar region, Guilan Province, northern Iran. The fruits of all studied cultivars were harvested at four different times and the characteristics such as fruit maturity index, oil percent, free fatty acid, peroxide value, K232, K270, and sensory quality of oil were evaluated. The results showed that in contrast to free fatty acid and peroxide values which increased with progressing fruit ripening, oil sensory quality for all studied cultivars were decreased. In addition, while a delay in fruit harvesting time resulted in an increased K270 value, no such changes were observed for K322. Overall, delay in fruit harvesting was concomitant to increase in oil percent and decrease in oil quality. According to the results of this study, the optimum harvest time for olive cultivars Zard, Rowghany, Arbequina and Coratina at Rodbar under the conditions of this experiment seemed to be at fruit maturity indices of 3.47-4.21, 4.42-5.2, 3.9-5 and 3.9-4.25, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Harvesting date, Olive oil, Maturity index, Peroxide value

نویسندگان مقاله صدیقه رستمی اوزمچلویی | s rostami ozumchuluei
دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمود قاسم نژاد | m. ghasemnezhad
دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمد رمضانی ملک رودی | m ramzani malekroudi
مرکز تحقیقات کشاورزی استان گیلان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-321&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات