این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۱۵۳-۱۶۳

عنوان فارسی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین
چکیده فارسی مقاله امروزه استفاده از پوشش‌های خوراکی به‌دلیل تمایل مشتریان بر خریداری محصولاتی که تازگی و طراوت خود را حفظ می‌کنند، افزایش یافته است. زیست تخریب‌پذیری، ممانعت از تبادل گازهای تنفسی، کنترل تنفس میوه­ها و سبزی­ها، بازدارندگی از تبادل ترکیبات بودار و طعم­دار و هم‌چنین حفاظت محصول در مقابل صدمات مکانیکی از جمله مهم‌ترین مزایای پوشش‌های خوراکی می‌باشند. در این پژوهش تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین با اندازه­گیری شاخص­های فیزیکوشیمیایی میوه­ها اعم از سفتی بافت (پوست و گوشت)، اسید قابل تیتراسیون،pH ، مواد جامد محلول، ویتامین ث، درصد کاهش وزن، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل مورد بررسی قرار گرفت. چهار تیمار از محلول کیتوزان استفاده گردید. نتایج نشان داد که کیتوزان اثر معنی­داری بر تمامی شاخص­های اندازه­گیری شده در سطح احتمال 1 درصد داشت. میوه­های تیمار شده با کیتوزان، در طی مدت انبار سرد، سفتی (پوست و گوشت)، ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون بیشتری از میوه­های شاهد دارا بودند. بیشترین سفتی مربوط به تیمار کیتوزان دو درصد (79/20 نیوتن) و کمترین سفتی (42/17 نیوتن) مربوط به شاهد بود. میوه‌های لیمو شیرین تیمار‌شده با کیتوزان 2 درصد دارای کمترین درصد کاهش وزن (95/5 درصد) و بیشترین میزان مواد جامد محلول (6/10 درصد)، اسید آلی (077/0 گرم در صد میلی‌لیتر) و ویتامین ث (44/59 میلی‌گرم در صد میلی‌لیتر) بوده­اند. براساس نتایج کلی این تحقیق تیمار کیتوزان 2 درصد برای افزایش عمر قفسه­ای لیمو شیرین توصیه می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیمو شیرین، کیتوزان، پس از برداشت، عمر انبارمانی

عنوان انگلیسی Effect of Chitosan Coating on Fruit Quality and Storage Life of Sweet Lime (Citrus limetta)
چکیده انگلیسی مقاله Nowadays use of the edible coatings has been increased because customers tend to buy horticultural products that retain their freshness. The benefits of edible coatings are biodegradability, inhibition of respiratory gas exchange, inhibition of exchange of aromatic and flavorful compounds, and product protection against mechanical damage. The aim of this investigation was to study the effect of chitosan on preservation of quality and storage life of sweet lime by measuring physic-chemical properties of fruits. The measured parameters in the study were firmness, TSS, titrable acid, pH, vitamin C, weight loss and chlorophyll content. The experiment consisted four treatments of chitosan solution (control, 0.5, 1 and 2%). The results showed that chitosan had significant effects on all measured parameters (p< 0.01). Chitosan-treated fruit had firmness, vitamin C and titrable acids more than those of the non-treated control group during cold storage. The highest firmness was observed in 2% chitosan treatment and the lowest firmness was recorded for the control treatment. Fresh sweet lime fruit treated with chitosan 2% had the lowest percentage of weight loss (5.95 %) and the highest TSS (10.6 g/100 ml), titrable acids (0.077 g /100 ml) and vitamin C (44/59 mg/100ml). According to the results of this study, it could be suggested that 2% chitosan increases the shelf life of this fruit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sweet lime, Chitosan, Post harvest, Storage life

نویسندگان مقاله شهین قیصربیگی | sh. gheysarbigi
isfahan university
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

علی اکبر رامین | a a ramin
isfahan university
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

فریبا امینی | f. amini
university of arak, arak, iran.
دانشگاه اراک، اراک
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-324&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات