این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۲۲۱-۲۳۲
عنوان فارسی
روابط آبی ساقه گلدهنده، جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida ‘Bordeaux’) تحت تأثیر اسانس نعناع فلفلی و ساکارز
چکیده فارسی مقاله
بهبود جذب آب ساقه گلدهنده و کنترل آلودگیهای باکتریایی محلول نگهدارنده گلهای شاخهبریده طی دوره پس از برداشت یکی از مهمترین راهکارهای حفظ کیفیت و افزایش دوام عمر گلجایی گلهای شاخهبریده بهویژه انواع ساقههای برگدار مانند آلسترومریا، بهدلیل سطح تعرق و اتلاف سریعتر آب میباشد. این پژوهش در راستای بررسی تأثیر اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (0، 300 ،600 و 900 میلیگرم در لیتر) توأم با ساکارز (0، 3 و 6 درصد) بر جذب آب ساقه گلدهنده، پایداری غشای سلولی، عارضه زرد برگی و کنترل جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده گل شاخهبریده آلسترومریا در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنیدار اسانس نعناع فلفلی (600 میلیگرم در لیتر) و ساکارز (6 درصد) بر افزایش جذب آب، پایداری غشای یاختهای و رنگیزههای فتوسنتزی و کاهش آلودگی قارچی و باکتریایی محلول نگهدارنده و کنترل عارضه فیزیولوژیکی زرد شدن زود هنگام برگها و در نتیجه افزایش قابل توجه (14 روز) عمر پس از برداشت نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج آزمایش، کاربرد اسانس نعناع فلفلی بهدلیل خاصیت ضد میکروبی ترکیبات اسانس مانند منتون و منتول و نیز ساکارز بهدلیل تأمین مواد غذایی، در محلولهای محافظ گل شاخهبریده آلسترومریا توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس نعناع فلفلی، عمر گلجایی، آلودگی میکروبی، جذب آب
عنوان انگلیسی
Water Relations of Flowering Stem, Microbial Activity of Preservative Solution and Postharvest Quality of Alstroemeria Cut Flower under Peppermint’s Essential Oil and Sucrose Treatments
چکیده انگلیسی مقاله
Postharvest improvement of water relations and water uptake of cut flowers and control of microbial contamination of preservative solutions is one of the most important strategies in maintaining postharvest quality and prolonging of cut flowers vase life; especially for leafy flowering stems such as alstroemeria. This experiment was conducted to evaluate the effects of different peppermint’s essential oil concentrations (0, 300, 600 and 900 ppm) along with sucrose levels (0, 3 and 6%) in a factorial experiment based on the completely randomized design with three replications. Water relations, cell membrane integrity, leaf yellowing disorder and bacterial contaminations of preservative solution of alstroemeria cut flower were evaluated under different treatments. Based on the results, application of essential oil (600 ppm) and sucrose (6%) significantly increased water uptake, cell membrane integrity and photosynthetic pigments, and decreased leaf yellowing disorder and bacterial pollutions, leading, consequently, to higher vase life (14 days) relative to the control cut flowers. It appears that application of peppermint’s essential oil (due to anti bacterial compounds such as menthone and menthol) and sucrose (due to food supply and cell membrane maintenance) could be recommended for addition to the preservative solutions of alstroemeria cut flowers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الهام جهانی فر | e. jahanifar
payame noor university, shahindezh branch, westazarbaijan, iran.
دانشگاه پیام نور مرکز شاهین دژ، آذربایجان غربی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)
محمدجواد نظری دلجو | m j nazarideljou
islamic azad university, mahabad,
دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد (Islamic azad university of mahabad)
شهرام آرمیده | sh. aramideh
urmia university, west azarbaijan, iran.
دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-329&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات