این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۳۱۵-۳۲۵
عنوان فارسی
بهبود کیفیت کشمش با کاربرد تنظیمکنندههای رشد
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بهبود کیفیت کشمش تهیه شده از انگور بیدانه سلطانی با کاربرد CPPU و GA3، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در تاکستانی تجاری نزدیک شهرستان بناب به اجرا در آمد. در مرحله میوهبندی، محلولپاشی با استفاده از اسید جیبرلیک (صفر، 20 و 40 میلیگرم بر لیتر) و CPPU (صفر، 5/7 و 15 میلیگرم بر لیتر) صورت گرفت. سپس محصول به کمک محلولهای قلیایی (روش تیزابی) به کشمش تبدیل شد و کشمشها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمارهای تنظیمکننده رشد سبب افزایش معنیدار قطر، جرم، حجم، میزان مساحت سطح و چروکیدگی کشمش شدند ولی این تیمارها بر جرم حجمی، درصد ماده خشک و رطوبت کشمش تأثیری نداشتند. شاخصهای رنگی (بهجز شاخص رنگ قرمز در تیمارهای GA3 که معنیدار نبود) نیز کاهش معنیداری نسبت به شاهد نشان دادند. همچنین برهمکنش تیمارهای تنظیمکننده رشد بر میزان طول کشمش و میزان بریکس اثر معنیداری نشان داد، بهطوریکه تیمار 5/7 میلیگرم در لیتر CPPU و 20 میلیگرم در لیتر GA3 کمترین میزان بریکس را بهخود اختصاص دادند. طول کشمش نیز با کاربرد تمامی تیمارها افزایش محسوسی نسبت به شاهد داشت. در نهایت با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش کاربرد CPPU و GA3 بهعنوان تنظیمکننده مناسب رشد میوه انگور سلطانی جهت تهیه کشمش و تازهخوری پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور، کشمش، CPPU، GA3
عنوان انگلیسی
Improvement of the Raisins Quality Using Plant Growth Regulators
چکیده انگلیسی مقاله
In order to improve the quantity and quality of raisins made from Sultani seedless grapes using plant growth regulators, an experiment was conducted in a randomized complete block design in a commercial vineyard near Bonab city (West Azarbaijan Province, Iran). For this purpose, spraying was carried out at fruit set stage using a combination of CPPU and GA3. Then the produced fruits were turned to raisin using alkaline solutions (Tizabi method) and all assessments in this study were performed on these raisins. It was found that the growth regulator treatments significantly increased the diameter, mass, volume, surface area and wrinkling of raisin, however, these treatments did not affect dry matter and moisture content of the raisins. Significant color changes were observed in all treated raisins and color values of the treated raisins were significantly lower than the control. The interacting effect of the two plant growth regulators was found to be significant for raisins length and total soluble solids, i.e. application of 7.5 mg L-1 of CPPU and 20 mg L-1 GA3 led to the smallest value for the total soluble solids. All treatments increased the raisins length. It could be concluded that application of CPPU and GA3 on grapes results in improvement of the quality of the raisins.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Raisin, Grapes, CPPU, GA3
نویسندگان مقاله
آزیتا بقال زاده کوچه باغی | a baghalzadeh kouchebaghi
university of tabriz, tabriz, iran.
دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
فریبرز زارع نهندی | f zaare nahandi
university of tabriz, tabriz, iran.
دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
راضیه پوردربانی | r. pourdarbani
university of tabriz, tabriz, iran.
دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-337&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات