این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۷، صفحات ۱۵-۲۹
عنوان فارسی
رشد و فتوسنتز دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) در پاسخ به کاربرد اسید سالیسیلیک در شرایط شوری
چکیده فارسی مقاله
Reduction of deleterious effects of salt stress using some plant bioregulators has been reported in different plant species. Salicylic acid (SA) has been considered as a signaling molecule and it is known to ameliorate the oxidative damage caused by environmental stresses such as salt stress. The present study was conducted to investigate the effects of SA on different growth characteristics, photosynthesis, and photosynthetic pigments content in two grapevine (Vitis vinifera L.) cultivars, Qarah Shani and Thompson Seedless under NaCl stress. Plants were treated with 5 levels of nutrient solution salinity consisting 0 (control) , 25, 50, 75 and 100 mM NaCl and 4 levels of foliar-applied SA consisting 0 (control), 100, , 200 and 300 mg/l. Results indicated that the highest concentration of NaCl (100 mM) decreased all the growth parameters and net photosynthetic rate. Content of total chlorophyll QarahShani cultivar was much greater than Thompson Seedless. Net photosynthetic rate and stomatal conductance decreased in response to salt stress, but Qarah Shani showed a smaller reduction in photosynthesis than Thompson Seedless. NaCl in nutrient solution decreased photosynthesis of Qarah Shani and Thompson Seedless as much as 1.97 and 3.94, however with SA spray at the rate of 300 mg/l under NaCl (100 mM) these reductions were1.91 and2.52, respectively. These findings suggest that ameliorative effects of SA (200 mg/l) on growth and photosynthesis of both cultivars were notable especially for Qarah Shani, and also SA could be used as a potential growth regulator to improve plant salinity stress resistance.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور، مقاومت به شوری، وزن خشک، هدایت روزنهای
عنوان انگلیسی
Growth and Photosynthesis of Two Cultivars of Grapevine (Vitis vinifera L.) in Response to Salicylic Acid Application under Salinity
چکیده انگلیسی مقاله
کاهش اثرات منفی تنش شوری با استفاده از برخی مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در گیاهان مختلف گزارش شده است. پژوهش حاضر بهمنظور بررسی اثرات اسید سالیسیلیک بر ویژگیهای رشدی، میزان رنگدانههای فتوسنتزی و بازده فتوسنتز دو رقم انگور قرهشانی و تامپسونسیدلس در شرایط تنش ناشی از مقادیر مختلف کلرید سدیم انجام شد. قلمههای ریشهدار شده هر دو رقم با 5 سطح شوری (شوری در محلول غذایی) صفر (شاهد)، 25، 50، 75 و 100 میلیمولار کلرید سدیم و 4 سطح اسید سالیسیلیک (محلولپاشی برگسارهای) صفر (شاهد)، 100، 200 و 300 میلیگرم در لیتر تیمار شدند. نتایج نشان داد که بالاترین غلظت شوری (100 میلیمولار) همه پارامترهای رشدی و سرعت فتوسنتز خالص را کاهش داد. رقم قرهشانی در مقایسه با رقم تامپسونسیدلس، از میزان کلروفیل کل بالاتری برخوردار بود. میزان فتوسنتز خالص و هدایت روزنهای در پاسخ به شوری در هر دو رقم کاهش یافت و در رقم تامپسونسیدلس میزان کاهش بیشتر از رقم قرهشانی بود. میزان فتوسنتز خالص در بیشترین سطح شوری، بدون کاربرد اسید سالیسیلیک در مقایسه با تیمار شاهد در ارقام قرهشانی و تامپسون سیدلس بهترتیب در حدود 2 و 4 برابر کاهش یافت، اما با کاربرد 300 میلیگرم در لیتر اسید سالیسیلیک در سطح شوری 100 میلیمولار، میزان فتوسنتز خالص در مقایسه با تیمار شاهد در ارقام قرهشانی و تامپسون سیدلس بهترتیب حدود 2 و 5/2 برابر کاهش یافت. یافتههای این پژوهش، پیشنهاد مینماید که تأثیر اسید سالیسیلیک (غلظت 200 میلیگرم در لیتر) در شرایط شوری بر رشد و فتوسنتز هر دو رقم بهویژه قرهشانی، مثبت بوده واین ترکیب میتواند بهعنوان یک تنظیم کننده رشد، باعث افزایش مقاومت گیاه به شوری گردد.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جعفر امیری | j. amir
shiraz university, shiraz, iran.
دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سعید عشقی | s. eshghi
shiraz university, shiraz, iran.
دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
عنایت اله تفضلی | e l tafazoli
shiraz university, shiraz, iran.
دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
ناصر عباسپور | n. abbaspour
urmia university, urmia, iran.
دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-282&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات