این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۷، صفحات ۷۱-۸۳
عنوان فارسی
ارزیابی دوزهای مختلف پرتوتابی الکترون سریع بر ترکیب های عطر و طعـم دهنـده و عمر انبـاری سیر صـورتی (Allium sativum L.)
چکیده فارسی مقاله
با فرآیند پرتوتابی میتوان ماندگاری سیر را در مدت نگهداری در انبار افزایش داد، به این منظور برای تعیین دوز مناسب پرتوتابی، سوخهای سیر صورتی رقم مازند، 30 روز پس از برداشت با دوزهای 0، 25، 50، 75 ، 100 و 150 گری پرتوهای الکترون سریع پرتودهی شدند. طی 8 ماه نگهداری در دو شرایط انبار سرد و غیر فنی عوامل کمی و کیفی آنها هر دو ماه یک مرتبه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد، در هر دو شرایط نگهداری، مقدار پیرووات آنزیمی، پیرووات غیر آنزیمی، افت وزنی و تغییرات رنگ، افزایش و سفتی بافت، کاهش یافت. کمترین تخریب آنزیمی ترکیبهای عطر و طعم دهنده در انبار سرد و در دوزهای 50 و 75 گری مشاهده شد ولی در انبار غیر فنی بین مقادیر پیرووات آنزیمی تیمارهای شاهد و پرتوتابی شده اختلاف معنیدار مشاهده نشد. کمترین تغییرات رنگ در انبار سرد برای دوزهای 50 و 75 گری و در انبار غیر فنی برای دوزهای 75 و 100 گری مشاهده شد. بین مقادیر سفتی بافت تیمارهای پرتوتابی شده اختلاف معنیدار مشاهده نشد ولی مقدار آن در شاهد بیش از دیگر تیمارها بود. افت وزنی تیمارهای شاهد و دوز 25 گری بیش از سایر دوزهای پرتوتابی بود و دوزهای 100 و 150 گری کمترین مقدار افت وزنی را داشتند. جوانهزنی فقط در سیرچههای شاهد مشاهده شد و سوخهای پرتوتابی شده علایم جوانهزنی درونی را نشان ندادند. در مجموع دوز مناسب برای پرتوتابی سیر نگهداری شده در انبار سرد، 50 گری و در انبار غیر فنی 75 گری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیر، پرتوتابی، افت وزنی، جوانهزنی، کیفیت
عنوان انگلیسی
Evaluation of the Effect of Different Doses of Fast Electron Irradiation on the Flavoring Compounds and Storage Life of Pink Garlic (Allium sativum L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Irradiation process could increase shelf life of garlic during storage. For determination of the optimum dose of irradiation, Garlic bulbs of Mazand variety were irradiated 30 days after harvest with 0, 25, 50, 75, 100 and 150 Gy dose of fast electrons. During the 8 months of storage at cold and uncontrolled conditions some properties were measured bi-monthly. Results showed that in both conditions the contents of enzymatic pyruvate, non enzymatic pyruvate, weight loss and color changes increased and the firmness decreased. In cold storage, at the presence of 50 and 75 Gy doses, the least destruction of flavoring compounds was seen but in uncontrolled storage irradiation had no significant effect on enzymatic pyruvate. At cold storage 50 and 75 Gy and at uncontrolled storage 75 and 100 Gy doses led to the least color changes. At the end of storage, firmness of irradiated treatments had no significant difference. Non irradiated treatment showed the most values of firmness. Weight loss under non irradiated treatment and 25 Gy dose was more than the weight loss under other doses and 100 and 150 Gy doses showed the least weight losses. Sprouting was only observed in non irradiated cloves and irradiated ones showed no symptoms of internal sprouting. Consequently, for garlic bulbs at cold storage, 50 Gy and for uncontrolled storage, 75 Gy was found to be the optimum dose of irradiation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Garlic, Irradiation, Weight Loss, Sprouting, Quality
نویسندگان مقاله
فریبا بیات | f. bayat
hamedan agricultural and natural resources
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-286&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات