این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱۷، صفحات ۱۴۹-۱۵۸

عنوان فارسی مقایسه‌ فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ویژگی‌های کیفی میوه چهار رقم فلفل‌دلمه‌ای گلخانه‌ای
چکیده فارسی مقاله به‌منظور مطالعه خواص آنتی‌اکسیدانی و خصوصیات کیفی میوه چهار رقم فلفل‌دلمه‌ای، آزمایشی گلخانه‌ای در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد. رقم‌ها شامل فلفل‌دلمه‌ای سبز (Traviata)، قرمز (Inspratian)، نارنجی (Aracia) و زرد (Taranto) بود که در گلخانه با بستر کشت خاکی و به‌طور هم‌زمان کشت شد. میوه‌های مربوط به هر رقم، به‌صورت تصادفی و در مرحله نزدیک به رنگ‌اندازی کامل برداشت و فاکتورهای کیفی شامل میزان مواد جامد محلول، اسیدهای آلی، ویتامین ث و راندمان استخراج اسانس میوه و خواص آنتی‌اکسیدانی شامل میزان کل ترکیبات فنولیک، قابلیت حذف رادیکال‌های دی‌پی‌پی‌اچ و قابلیت حذف رادیکال‌های هیدروکسیل آنها اندازه‌گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که ارقام متفاوت فلفل‌دلمه‌ای از نظر ویژگی‌های کیفی و خواص آنتی‌اکسیدانی متفاوت هستند. میوه‌های رقم نارنجی (Aracia) دارای بیشترین میزان مواد جامد محلول و ارقام سبز (Traviata) و زرد (Taranto) دارای بیشترین میزان اسیدهای آلی بودند. بالاترین راندمان استخراج اسانس نیز در رقم زرد (Taranto) مشاهده شد. میوه‌های رقم قرمز (Inspratian) دارای بیشترین میزان ویتامین ث و خواص آنتی‌اکسیدانی بهتری شامل کل ترکیبات فنولیک، قابلیت حذف رادیکال‌های دی‌پی‌پی‌اچ و هیدروکسیل نسبت به سایر ارقام بودند، درحالی‌که رقم سبز (Traviata) از نظر این ویژگی‌ها در نقطه مقابل این رقم قرار داشت. در کل اطلاعات حاصل از این آزمایش می‌تواند در درک قابلیت رقم‌های متفاوت فلفل‌دلمه‌ای برای حفظ سلامتی انسان مفید باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Antioxidative Activities and Fruit Quality Attributes of Four Cultivars of Greenhouse Bell Pepper
چکیده انگلیسی مقاله To study the antioxidative activities and fruit quality of four bell pepper cultivars, a greenhouse experiment was conducted using a completely randomized design with 4 replications. The four bell pepper cultivars consisted of green ‘Traviata’, red ‘Inspratian’, orange ‘Aracia’ and yellow ‘Taranto’ and were grown in a greenhouse with soil media. Fruits were harvested near the full color stage, and the quality factors including total soluble solids, organic acids, vitamin C and fruit extract yield and antioxidant factors consisting of total phenolic compound, DPPH free radicals scavenging and OH scavenging were measured. The results showed that bell pepper cultivars were different in antioxidative activities and quality factors. Fruit of orange ‘Aracia’ cultivar contained the most total soluble solids content and green ‘Traviata’ and yellow ‘Taranto’ cultivars had the highest amount of organic acids. The highest amount of extract yield was observed in yellow ‘Taranto’ cultivar. Fruit of red ‘Inspratian’ cultivar had the greatest vitamin C content and the antioxidative activities consisting of total phenolic compound, DPPH free radicals scavenging and OH scavenging, while the lowest amounts of the latter attributes were found in the green ‘Traviata’ cultivar. Findings of this research could be useful in understanding the capability of different bell pepper cultivars in human health.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلا اصلانی | l. aslani
isfahan university of technology, isfahan, iran.
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

مصطفی مبلی | m. mobli
isfahan university of technology, isfahan, iran.
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

جواد کرامت | j. keramat
isfahan university of technology, isfahan, iran.
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-292&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات