این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۱-۲۰
عنوان فارسی
بررسی اثر غلظتهای مختلف پودر میوه هندوانه ابوجهل (حنظل) بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در موشهای صحرایی نر دیابتی شده
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: دیابت از شایعترین بیماریهای غدد درونریز میباشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر غلظتهای مختلف پودر میوه هندوانه ابوجهل (حنظل) که اثرات ضد دیابتی آن گزارش شده، بر روی قند خون، کلسترول و تریگلیسرید در موشهای نر دیابتی میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر دیابتی در 4 گروه 10 تایی قرار داده شدند. 3 گروه در غذای پایه، روزانه و به مدت 28 روز به ترتیب غلظتهای 1%، 2% و 5% از پودر میوه حنظل، و یک گروه کنترل که رژیم پایه بدون پودر میوه حنظل دریافت نمودند. نمونهگیری خون از گوشه چشم در آغاز و پایان مطالعه انجام گرفت و میزان گلوکز، کلسترول و تریگلیسرید سنجیده شد. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری Paired t-test ، آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون مقایسات زوجی توکی انجام گردید. یافتهها : مصرف غلظتهای مختلف پودر میوه حنظل در گروههای دیابتی سطح پلاسمایی گلوکز خون، کلسترول و تریگلیسرید را به طور معنیداری کاهش داد (05/0 p< ) . در مقایسه با سایر غلظتها، غلظت 5% هندوانه ابوجهل بر روی قند خون و غلظت 1% آن بر روی کلسترول و غلظت 2% آن بر روی تریگلیسرید اثرات بیشتری داشت. نتیجه گیری: در این مطالعه تأثیر مثبت غلظتهای مختلف پودر حنظل در جهت کاهش قند خون، کلسترول و تریگلیسرید در بیماری دیابت نشان داده شد. واژههای کلیدی : دیابت ملیتوس، هندوانه ابوجهل (حنظل)، موش صحرایی
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت ملیتوس، هندوانه ابوجهل (حنظل)، موش صحرایی
عنوان انگلیسی
Survey on the Effects of Different Concentrations of Citrullus Colocynthis Fruit Powder on Some of the Blood Biochemical Factors in Normal and Diabetic Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives : Diabetes is one of the most common endocrine diseases. The aim of the present study was to examine the effect of the different concentrations of Citrullus colocynthis fruit powder that its anti-diabetics effects had been reported, on some of blood glucose, cholesterol and TG in diabetic male rats. Materials and Methods: In this experimental study, 40 rats divided in 4 groups with 10 members. Three groups received the amounts of 1%, 2% and 5% concentrations of the Citrullus colocynthis fruit powder at the basal diet daily for 28 days and diabetic control group had basic diet without any Citrullus colocynthis. Blood sample were collected from eyes at the beginning and the end of the experiment then some biochemical factors were measured. Data analysis was performed using Paired t-test, and one-way ANOVA followed by multiple comparisons of Tukey test. Results : Consumption of different concentration of Citrullus colocynthis fruit powder reduced significantly the plasma level of blood glucose, cholesterol and TG (p< 0.05 ). Conclusion : Citrullus colocynthis with concentrations used in this study suggested positive effect on the reduction of sugar and some lipids in diabetes disease. Compared with different concentrations, 5%, 1% and 2% concentrations of Citrullus colocynthis showed the most reduction in blood glucosd, cholesterol, and TG, respectively. Key word : Diabetes mellitus, Citrullus Colocynthis, Rat Funding : This study was funded by Rafsanjan University of Medical Sciences . Conflict of interest : None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Rafsanjan University of Medical Sciences approved the study . How to cite this article : Mahmoodi M, Sayyadi AR, HosseiniZijoud SM , Hajizadeh M.R, Kazemi Arababadi M, Asadikaram G.R , Mirzai MR, Poladvand V, Sadeghi A, Shamsi zadeh A, Hassanshahi G.H. Survey on the Effects of Different Concentrations of Citrullus Colocynthis Fruit Powder on Some of the Blood Biochemical Factors in Normal and Diabetic Male Rats . J Rafsanjan Univ Med scie 2012 11(1): 11-20. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Diabetes mellitus, Citrullus Colocynthis, Rat
نویسندگان مقاله
مهدی محمودی | m. mahmoodi
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
احمدرضا صیادی | ar. sayyadi
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
سیدمصطفی حسینی ذیجود | sm. hosseinizijoud
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
محمدرضا حاجی زاده | m r hajizadeh
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
محمد کاظمی عرب آبادی | m kazemi arababadi
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
غلامرضا اسدی کرم | g r asadikaram
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
محمدرضا میرزایی | mr. mirzai
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
وحید پولادوند | v. poladvand
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جیرفت (Jiroft university of medical sciences)
عباس صادقی | a. sadeghi
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
علی شمسی زاده | a shamsi zadeh
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-9-7&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات