این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱۷، صفحات ۲۶۳-۲۷۲

عنوان فارسی اثر پوشش‌دهی با کیتوزان بر افزایش عمر پس از برداشت و حفظ کیفیت میوه سیب رقم سلطانی
چکیده فارسی مقاله مزیت پوشش‌دهی فرآورده­ها به‌طور معمول کاهش تعرق و تنفس میوه است که به‌منظور حفظ کیفیت و افزایش انبارمانی میوه­‌ها به‌کار گرفته می‌شود. یکی از مهم­ترین پوشش­هایی که در دوره پس از برداشت به‌کار می­رود، کیتوزان است. در این تحقیق تأثیر غلظت­های مختلف کیتوزان (0، 5/0، 1 و 2 درصد) بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم سلطانی مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به‌صورت طرح کرت­های خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 3 تکرار و 4 تیمار انجام شد. میوه­ها به‌مدت 210 روز در سردخانه با دمای 1 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90% نگهداری شدند و در فواصل زمانی 30 روز یک‌بار خارج شده و از نظر شاخص­هایی نظیر سفتی بافت، درصد کاهش وزن، اسید آلی، مواد جامد محلول، ویتامین ث، pH عصاره، ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد میوه­های تیمار شده با کیتوزان به‌طور معنی­داری بیشترین سفتی، اسید آلی، ویتامین ث، مواد جامد محلول، ترکیبات فنلی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و کمترین کاهش وزن و pH عصاره را در مقایسه با شاهد داشتند. هرچند بین دو غلظت 1 و 2 درصد کیتوزان در اکثر موارد تفاوت معنی­داری دیده نشد، اما در برخی موارد غلظت 2 درصد بهتر از 1 درصد کیتوزان توانست ضمن افزایش زمان ماندگاری پس از برداشت سیب، کیفیت میوه‌ها را حفظ نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیب سلطانی، عمر انبارمانی، کیتوزان

عنوان انگلیسی Effect of Chitosan Coating on Increasing Postharvest Life and Maintaining Apple fruit Quality Cv “Soltani”
چکیده انگلیسی مقاله The advantage of coating agents is reducing transpiration and respiration, leading to maintaining the quality and extending the shelf life of the fruits. Chitosan, the most important coating agent, is used during the post-harvest process. In this research the effect of chitosan with different concentrations (0, 0.5, 1 and 2%) on the shelf-life of apple cv “Soltani” was studied. The study was conducted as a split plot in time within a complete randomized design in 3 replications and 4 tratments. After storage at 1°C and 90% RH, fruits were evaluated every 30 days in terms of some traits such as firmness, weight loss, soluble solids and titratable acid and vitamin C, total phenol, antioxidant capacity and pH. Results showed that the fruits treated with chitosan had significantly higher firmness, titratable acid (TA), soluble solids (TSS), vitamin C, total phenol, antioxidant capacity and lower weight loss and pH, compared to the control. There was no significant difference between 1 and 2% chitosan coating concentrations for most of the examined traits, though evidence indicated that the 2% chitosan may act better than the 1% for shelf life extension and quality maintaining.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Apple cv. soltani, Postharvest life, Chitosan

نویسندگان مقاله بهناز رستم زاده | b. rostamzadeh
isfahan university of
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

علی اکبر رامین | a a ramin
isfahan university of
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

فریبا امینی | f. amini
arak university, arak, iran
دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)

محسن پیرمرادیان | m. pirmoradian
agriculture and natural resources research center, isfahan, iran.
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-301&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات