این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۷، صفحات ۲۹۵-۳۱۰
عنوان فارسی
تأثیر محلولپاشی کلسیم و پتاسیم بر رشد گیاه، عملکرد و خصوصیات پس از برداشت میوه دو رقم طالبی (Cucumis melo L.)
چکیده فارسی مقاله
کلسیم و پتاسیم از عناصر ضروری هستند که نقش قابل توجهی در افزایش عملکرد، عمر پس از برداشت و بهبود کیفیت بسیاری از میوهها و سبزیها دارند. نقش این عناصر در بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوههای آبدار از اهمیت خاصی برخوردار است و برهمکنش آنها در گیاهانی مثل طالبی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش تأثیر دو سطح کلسیم (0 و 3 در هزار) از منبع کلات و سه سطح پتاسیم (0، 1 و 2 در هزار) از منبع سولوپتاس و نیز برهمکنش آنها بر برخی شاخصهای رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو هیبرید طالبی آناناسی و شاهپسندی در یک آزمایش فاکتوریل اسپلیت و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط مزرعهای مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد کلسیم باعث افزایش وزن تر و خشک بوته، محتوای آب نسبی و تعداد برگ، میانگین وزن میوه، ضخامت، سفتی گوشت و قطر آن در هر دو رقم و افزایش تعداد میوه رقم شاهپسندی شد. همچنین کاربرد پتاسیم باعث افزایش مقدار نسبی آب و تعداد برگ، میانگین وزن میوه، ضخامت، سفتی گوشت، قطر و طول میوه در هر دو رقم و افزایش تعداد میوه در بوته رقم شاهپسندی گردید. محلولپاشی همزمان کلسیم و پتاسیم بر محتوای آب نسبی و تعداد برگ، عملکرد کل میوه، ضخامت، سفتی گوشت و میزان کاروتنوئید آن تأثیر معنیداری داشت. ترکیب کلسیم و پتاسیم در ارقام آناناسی و شاهپسندی، بهترتیب عملکرد میوه را بهمیزان 80 و 147 و مقدار کارتنوئید را 47 و 81 درصد در مقایسه با شاهد افزایش داد که بهعنوان ترکیب تیمار برتر معرفی میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عناصر مغذی، تغذیه برگی، کیفیت میوه
عنوان انگلیسی
Effect of Foliar Application of Calcium and Potassium on Growth, Fruit Yield and Some Properties of Two Muskmelon Cultivars (Cucumis melo L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Calcium and potassium are essential nutrients that play a significant role in increasing yield, quality and postharvest properties of many fruits and vegetables. The role of these nutrients in improving quality and quantity of fleshy fruits is important and their interaction on plants such as cantaloupe is less understood. In this research the effects of calcium (0 and 3 g/L) and potassium (0, 1 and 2 g/L) and their interactions on some growth parameters, yield and fruit quality of two hybrid cultivars of cantaloupe (Anans and Shahpasand) was studied in a factorial split plot experiment based on a randomized completed block design with three replications. Calcium increased fresh and dry weight of plants, number of leaf, relative water content, thickness and firmness of fruit flesh, fruit diameter and mean fruit weight in both cultivars and the number of fruits per plant in Shahpasand cultivar. Potassium increased the relative water content, leaf number, thickness and firmness of fruit flesh, fruit diameter and length, mean fruit weight in both cultivars and number of fruits per plant in Shahpasand cultivar. The interaction between calcium and potassium was significant for the number of leaves, relative water content, thickness and fruit firmness, total fruit yield and fruit carotenoid levels. Combination treatment of calcium and potassium increased the fruit yield of Ananas and Shahpasand cultivars by 80 and 147 and the amount of carotenoids by 47 and 81 percent as compared with control, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutrients, Foliar Nutrition, Fruit quality
نویسندگان مقاله
مریم خسروی مشیزی | m khoravi mashizi
shahid bahonar university of kerman, kerman, iran.
دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)
مهدی سرچشمه پور | m. sarcheshmehpour
shahid bahonar university of kerman, kerman, iran.
دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-305&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات