این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱۷، صفحات ۳۳۵-۳۴۸

عنوان فارسی بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام انگور با استفاده از صفات کمی و کیفی میوه
چکیده فارسی مقاله تنوع ژنتیکی اساس بیشتر برنامه‌های به‌نژادی بوده و انجام گزینش منوط به وجود تنوع ژنتیکی مطلوب از حیث صفت مورد بررسی می‌باشد. این پژوهش به‌منظور بررسی تنوع ژنتیکی 14 رقم انگور با استفاده از 28 صفت کمی و کیفی میوه، به مرحله اجرا در آمد. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات نشان داد که ارقام مورد مطالعه از نظر کلیه صفات مورد بررسی با یکدیگر دارای تفاوت معنی‌داری هستند که نشان دهنده وجود تنوع بین ارقام و صفات مورد نظر می‌باشد. ضرایب همبستگی بین صفات اندازه‌گیری شده نشان دهنده وجود همبستگی مثبت یا منفی معنی‌داری بین برخی صفات مهم بود. نتایج تجزیه کلاستر براساس کلیه صفات اندازه‌گیری شده به روش وارد صورت گرفت که در نهایت در فاصله اقلیدسی 5، ارقام را به چهار گروه تقسیم‌بندی نمود که ارقام بومی مشهد و درگز را در دو گروه جداگانه قرار داد. صفات کلیدی و مهم در تفکیک کلاستر، شکل حبه، رنگ پوست میوه، رنگ آنتوسیانین گوشت، زمان شروع رسیدن حبه، اندازه خوشه و تراکم خوشه بودند. صفات کلیدی دارای تنوع بالایی بوده و به لحاظ ثبات، به‌خوبی قادر به تفکیک و تمایز ارقام بودند. نتایج نشان داد که ارقام مورد بررسی دارای تنوع بالایی بوده و گزینش می‌تواند از نظر صفات مورد نظر صورت گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of Genetic Diversity in Some Grape Cultivars Using Fruit Qualitative and Quantitative Characteristics
چکیده انگلیسی مقاله The genetic variation is fundamental to most genetics programs, and selections rely on the existence of favorite genetic diversity of studied traits. This research was carried out in order to identify genetic variation of 14 grape cultivars using 28 fruit qualitative and quantitative traits. Results showed noticeable variation among cultivars at all studied traits which explain significant difference and diversity among cultivars and also measured traits. Correlation coefficient showed significant positive or negative relationship between some important traits. Cluster analysis for all measured traits was conducted based on Ward method. The cultivars were classified into four groups. Native cultivars - Mashhad and Dargaz - were classified in two separate groups. Berry shape, fruit skin color, flesh anthocyanin color, time of beginning of berry ripening, bunch size and bunch density were important and key traits in clusters breakdown. The key traits had high variation and in terms of stability were able to distinguish between cultivars. Results from this study showed high variation in studied grape cultivars and therfore selection could be undertaken based on considered traits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا موسی زاده | r. moosazadeh
ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran.
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمود شور | m. shoor
ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran.
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

علی تهرانی فر | a. tehranifar
ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran.
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

غلامحسین داوری نژاد | g h davarinejad
ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran.
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

علی مختاریان | a. mokhtaryan
the faculty of agriculture and natural resources research center of khorasan razavi,
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، بخش تحقیقاتی اصلاح و تهیه نهال و بذر
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-308&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات