این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۱۶، صفحات ۱۸۹-۱۹۷

عنوان فارسی اثر غلظت‌های مختلف کلسیم بر ویژگی‌های کیفی گل در دو رقم رز تحت شرایط هیدروپونیک
چکیده فارسی مقاله کلسیم یکی از مهم‌ترین عناصر ضروری در رشد و نمو گیاهان است که بر بسیاری از فعالیت‌های فیزیولوژیکی بافت گیاه حتی در پس از برداشت مؤثر است. کلسیم نقش مهمی در ثبات سلول و انسجام بافت‌های گیاهی دارد و میزان کلسیم بافت گیاه در مورد بسیاری از محصولات به‌عنوان یک ویژگی و صفت کیفی مطرح می‌باشد. در این تحقیق اثر غلظت‌های مختلف کلسیم محلول غذایی (150، 220، 300 و 400 میلی‌گرم در لیتر) بر خصوصیات گل‌دهی دو رقم گل رز شاخه بریده (اتوپیا و دولسویتا) به‌صورت طرح فاکتوریل در سال 90-1389 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر اصلی رقم و کلسیم بر صفات مورد مطالعه معنی‌دار بودند ولی اثرات متقابل رقم و غلظت‌های کلسیم در این صفات تفاوت معنی‌داری نشان ندادند. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که بین دو رقم رز در برخی صفات زایشی مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل و طول عمر گل تفاوت معنی‌داری در سطح احتمال 5% آزمون دانکن وجود دارد. از نظر فاکتور کلسیم، افزایش غلظت کلسیم محلول غذایی تا 400 میلی‌گرم بر لیتر باعث بهبود (05/0p < ) ویژگی های کیفی گل مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل، قطر جام گل و طول عمر گل بریده در هر دو رقم گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رز، کلسیم، محلول غذایی، کیفیت گل، هیدروپونیک

عنوان انگلیسی Effect of Different Calcium Concentrations on Quality Parameters of Two Rose Cultivars under Hydroponic Culture
چکیده انگلیسی مقاله Calcium is one the most important essential elements in plant growth and development. This element influences many physiological aspects of plant tissues even after harvesting. Calcium has also an important role in integrity and hardness of plant cells. In addition, calcium content of many horticultural crops is seen as a quality factor. Therefore, in this research effect of different calcium concentrations of nutrient solution on growth and development of two cut rose cultivars (Utopia and Dolce Vita) were investigated. This experiment was conducted as factorial based on completely randomized design during 2011. The factors were cultivar with two levels and calcium in four concentrations of 150, 220, 300 and 400 mg/l. The total number of treatments was 8 with 5 replications. The results showed that the effects of cultivar and calcium levels were significant on measured parameters. The analysis of variance of data showed that there were significant differences (p < 0.05) for some parameters including: length and diameter of flower stem and vase life of cut flower between two cultivars. Results also showed that with increasing calcium concentrations in nutrient solution the overall trend was to increase flowering parameters (p < 0.05). Therefore, increasing calcium levels up to 400 mg/l resulted in improvement of flowering parameters in both cultivars.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدکاظم سوری | m k souri
tarbiat modares university, tehran
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمد مهدوی | m. mahdavi
tarbiat modares university, tehran
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-263&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات