این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۵، صفحات ۱۳-۲۴
عنوان فارسی
ارزیابی کمی و کیفی میوه دو توده محلی طالبی بهصورت پیوندی و غیرپیوندی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی عملکرد کمی و کیفی دو توده محلی پیوندی طالبی (Cucumis melo Gr. Cantalupensis) به نامهای سمسوری و ساوه، پژوهشی در سال 1388 در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی جهاد دانشگاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج انجام شد. پنج رقم کدوی هیبرید تجاری به نامهای Ace، Shintozwa، ShintoHongto، Zuktozwa و Ferro بهعنوان پایه استفاده شدند. رقمهای Ace، Shintozwa و ShintoHongto بهعنوان پایه هر دو توده سمسوری و ساوه و رقمهای Zuktozwa و Ferro فقط بهعنوان پایه توده سمسوری بهکار گرفته شدند. هر توده سمسوری و ساوه غیرپیوندی نیز بهعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. تجزیه واریانس اثر پایه روی صفات در طالبی سمسوری نشان داد که تعداد میوه کل، تعداد میوه بازارپسند، عملکرد میوه بازارپسند و مواد جامد محلول میوه تحت تأثیر پایه قرار گرفته است و اختلاف معنیداری نشان داد. از طرف دیگر در طالبی ساوه، وزن تک میوه و وزن تک میوه بازارپسند و ضخامت گوشت میوه تحت تأثیر پایه تفاوت معنیداری نشان داد. مطابق با نتایج مقایسه میانگین، توده سمسوری پیوند شده روی پایه Shintozwa با 68/5 عدد از تعداد میوه بازارپسند بیشتری برخوردار بود. همچنین توده سمسوری پیوند شده روی پایه Shintozwa با 85/10 کیلوگرم بالاترین عملکرد بازارپسند تک بوته را داشت. در مورد مواد جامد محلول میوه، توده سمسوری پیوند شده در مقایسه با سمسوریهای غیرپیوندی، با اختلاف معنیداری شیرینترین میوهها با بریکس بالا را تولید نمودند. پایه Ace در مقایسه با دیگر پایهها، توانست سنگینترین میوه بازارپسند (23/3 کیلوگرم) را با پیوندک توده ساوه از آن خود کند. در توده ساوه، ضخامت گوشت میوه روی پایه Ace بههمراه گیاهان غیرپیوندی با اختلاف معنیداری بیشتر از سایر پایهها بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پایه، پیوندک، عملکرد، توده سمسوری، توده ساوه
عنوان انگلیسی
Evaluating Fruit Quantity and Quality of Grafted and Non-grafted two Local Muskmelon
چکیده انگلیسی مقاله
The present experiment was carried out to evaluate fruit qualitative and quantitative characteristics of two local muskmelons (Cucumis melo Gr. Cantalupensis) “Samsoori” and “Saveh”. A completely randomized block design (RCBD) with 10 treatments and three replications was used for this purpose at research field of Jahad-e-Daneshgahi, Campus of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj in 2009. Five commercial cucurbit rootstocks (Ace, Shintozwa, ShintoHongto, Zuktozwa and Ferro) were used as rootstocks. Ace, Shintozwa and ShintoHongto were used as rootstocks for Saveh and Samsori, and Zuktozwa and Ferro were applied as rootstocks just for Samsori. Non-grafted plants were used as control. The results showed that the rootstock had a significant effect on total fruit and marketable fruit number, marketable fruit yield and total soluble solids of Samsori accession. In Saveh accession, the rootstock had a significant effect on mean and marketable fruit weight and fruit thickness. According to mean results, the maximum marketable fruit number (5.68) belonged to Samsori grafted onto Shintozwa rootstock. Samsori grafted on Shintozwa rootstock had a high marketable yield of 10.85 kg. Samsori grafted on different rootstocks had the highest TSS in comparison with non-grafted Samsori and produced sweetest fruits with high brix. The heaviest marketable fruit (3.23 Kg) belonged to Saveh grafted onto Ace rootstock. Saveh accession grafted on Ace rootstock along with non-grafted Saveh had the highest fruit thickness.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rootstock, Scion, Yield, Samsoori accession, Saveh accession
نویسندگان مقاله
رقیه جوانپور | r. javanpoor
department of horticultural sciences, campus of agriculture amp;amp; natural resources, university of tehran, karaj.
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
رضا صالحی | r. saleh
horticultural crop biotechnology, iranian academic center for education, culture and research acecr .
گروه پژوهشی بیوتکنولوژی محصولات باغبانی، جهاد دانشگاهی واحد تهران
میثم نژادصاحبی | m. nejadsahebi
department of horticultural sciences, campus of agriculture amp;amp; natural resources, university of tehran, karaj.
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سیدضیای نصرتی | s z nosrati
department of horticultural sciences, campus of agriculture amp;amp; natural resources, university of tehran, karaj.
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-232&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات