این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۶۷-۷۸
عنوان فارسی
بررسی تأثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون دانشجویان سالم
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: پرفشاری خون یکی از علل اصلی مرگ و میر است. طبق مطالعات کنترل شده، کاهش فشارخون دیاستولی با کاهش سکته مغزی و بیماریهای قلبی همراه است. مطالعات موجود نشان دادهاند پلیفنولهای موجود در انگور میتوانند پیشرفت آترواسکلروز را به تعویق اندازند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون در افراد سالم بود. مواد و روشها: این مطالعه از نوع مداخلهای همراه با گروه کنترل بود. 40 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به طور مساوی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. گروه مورد روزانه 500 گرم انگور قرمز طی یکماه مصرف نمودند. فشارخون دانشجویان در ابتدا و انتهای مطالعه تعیین شد. جهت مقایسه میانگین تغییرات فشارخون قبل و بعد از مطالعه و مقایسه میانگین فشارخون بین دو گروه به ترتیب از آزمونهای t زوجی و t مستقل استفاده شد. یافتهها: میانگین تغییرات فشارخون سیستولی در گروه مورد و شاهد به ترتیب 3 ±71/12 و 66/1±07/7 میلیمتر جیوه بود و اختلاف معنیدار مشاهده نشد. تغییرات حاصل در فشارخون دیاستولی از نظر آماری معنیدار بود (04/0= p ). نتیجهگیری: مصرف انگور قرمز باعث کاهش معنیدار فشارخون دیاستولی شد. شاید علت معنیدار نبودن یافتههای مربوط به فشارخون سیستولی مدت کوتاه مطالعه و بررسی افراد سالم باشد که معمولاً سازوکارهای مؤثرتر و کارآمدتری در هموستاز بدن، جهت مقابله با هرگونه افزایش یا کاهش فشار خون دارند. از طرفی، بهبود پروفایل متابولیکی علاوه بر رژیم غذایی، که معمولاً تأثیراتش در دراز مدت قابل مشاهده است، نیازمند شیوه زندگی سالم و عوامل دیگر نیز هست. واژههای کلیدی: انگور قرمز، پرفشاری خون، پلیفنولها
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور قرمز، پرفشاری خون، پلیفنولها
عنوان انگلیسی
Effect of Red Grape Consumption on Blood Pressure of Healthy Students
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives : High blood pressure is among the main causes of death. Controlled studies show that 5 mmHg decrease in diastolic blood pressure lowers the risk of stroke up to 40% and cardiovascular disease. (CVD) up to 15%. The aim of this study was to examine the effect of red grape consumption, a major source of flavonoieds, on blood pressure in normotensive persons. Materials and Methods : This prospective study was a clinical trial with a control group. Among the students of Isfahan university, we chose 40 individuals who were randomly divided into two equal groups case and control. The case group received 500g red grape per day for one month. Blood pressure was measured at baseline and at the end of trial. Mean blood pressures changes before and after study among two groups were compared using paired and independent t-tests. Results: The mean variation of Systolic Blood Pressure (SBP) for case and control groups was 12.71±3 (p< 0.05) and 7.07±1.66 (p>005) respectively. These values for diastolic Blood Pressure were significant (p=0.04). Conclusion: Red grape consumption decreases DBP. Short-term stusdy and/or working on healthy young people with more effective haemostatic mechanisms may account for the lack of effect of red grape on SBP. Since daily diets can impose their effects during life and for improving the metabolic profile a healthy diet and a balanced lifestyle are needed. Key words: Red grape, High Blood Pressure, Polyphenols Funding : This study was funded by Department of Nutrition and Food Security and Nutrition Research Center, Isfahan University of Medical Sciences . Conflict of interest : None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of The present study was approved by the Research Council and ethical committee of the department of nutrition and food security and nutrition research center, Isfahan University of Medical Sciences. How to cite this article : M. Bahreynian, M.H. Entezari, E. Adelnia, F. Shirani, M. Yaran, A. Hasanzadeh . Effect of Red Grape Consumption on Blood Pressure of Healthy Students. J Rafsanjan Univ Med scie 2012 11(1): 70-80. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Red grape, High Blood Pressure, Polyphenols
نویسندگان مقاله
مریم بحرینیان | m. bahreynian
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
محمدحسن انتظاری | m h entezari
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
الها م عادل نیا | e. adelnia
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
فاطمه شیرانی | f. shirani
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
مجید یاران | m. yaran
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
اکبر حسن زاده | a. hasanzadeh
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-389-122&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات