این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۵، صفحات ۱۵۵-۱۶۵
عنوان فارسی
حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی میوه زغالاخته با استفاده از روش بستهبندی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تأثیر بستهبندی با دو نوع پوشش پلیمری (پلیاتیلن با دانسیته کم و پلیپروپیلن) و سه ترکیب گازی (هوا، 5% O2 + 20% CO2 و 60% O2 + 20% CO2) بر خصوصیات کمی و کیفی و عمر انباری میوههای زغالاخته مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تعدادی میوه در ظروف بدون درپوش بهعنوان شاهد در نظر گرفته شد. میوهها بعد از تیمار در سردخانه در دمای ˚C 1 با رطوبت نسبی 95 - 90 درصد بهمدت 35 روز نگهداری شدند. نمونهها در روز قبل از انباری و در طول دوره نگهداری با فاصله 7 روز از سردخانه خارج شده و بهمنظور ایجاد حالت مشابه در خرده فروشیها بهمدت 24 ساعت در دمای اتاق قرار گرفته و سپس از نظر فاکتورهای مختلف کیفی و کمی نظیر کاهش وزن، رنگ سطحی، آنتوسیانین، کیفیت ظاهری، پوسیدگی، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل و ویتامین ث مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار ترکیب گازی 60% O2 + 20% CO2 در پوشش پلیاتیلن و هوا در پوشش پلیپروپیلن تأثیر معنیداری در حفظ pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل نسبت به میوههای شاهد داشتند. همچنین میوههای بستهبندی شده با پوشش پلیاتیلن در ترکیب گازی 60% O2 + 20% CO2 بهترین اثر را در حفظ مقدار ویتامین ث و شاخص آنتوسیانین نشان داد. در مجموع استفاده از تکنولوژی بستهبندی در اتمسفر تعدیل یافته صرفنظر از نوع ترکیب گازی تأثیر معنیداری در حفظ خصوصیات کمی و کیفی زغالاخته نسبت به میوههای فاقد بستهبندی داشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زغالاخته، پوشش های پلیمری، کیفیت، انبارمانی
عنوان انگلیسی
Quality Maintenance and Storability Extension of Cornelian Cherry Fruit by Modified Atmosphere Packaging
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effects of packaging with two types of polymeric films (Low density polyethylene and polypropylene) and three gas compositions (Air, 20% CO₂ + 60% O₂ and 20% CO₂ + 5% O₂) on quantitative and qualitative attributes and storage life of cornelian cherry fruits were evaluated. Also some fruits in containers without cap were considered as control. After treatment, the fruits were stored at 1°C and 90-95% Relative Humidity for 35 days. Samples were taken initially and at 7-day intervals during storage, and to simulate market conditions they were placed at room temperature for 24 hr, and then qualitative and quantitative parameters such as weight loss, surface color, anthocyanin index, visual quality, decay, pH, titrable acidity, total soluble solid and vitamin C were measured. The results showed that gas combination of 20% CO₂ + 60% O₂ with polyethylene packaging and air in polypropylene packaging had a significant effect on maintaining pH, titrable acidity, total soluble solid compared with control fruits. Also, the fruits packed with polyethylene packaging in 20% CO₂ + 60% O₂ showed the best effect on retaining of vitamin C and anthocyanin index. In conclusion, the application of MAP regardless of gas combination was found to be more effective in maintaining the qualitative and quantitative characteristics compared with fruits without packaging.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cornelian cherry, Polymeric films, Quality, Storability
نویسندگان مقاله
شیدا محبی | sh. mohebbi
college of agriculture amp;amp; natural resources, university of tehran, karaj, iran.
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
یونس مستوفی | y. mostofi
college of agriculture amp;amp; natural resources, university of tehran, karaj, iran.
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
ذبیح اله زمانی | z. zamani
college of agriculture amp;amp; natural resources, university of tehran, karaj, iran.
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-247&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات