این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۵، شماره ۱۵، صفحات ۱۸۹-۱۹۸
عنوان فارسی
تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت خیار رقم
چکیده فارسی مقاله
کیتوزان ماده غیر سمی، زیست تجزیهپذیر و زیست سازگار است که میتوان از آن بهعنوان پوشش خوراکی در حفظ کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت میوهها و سبزیجات استفاده نمود. در این تحقیق تأثیر کیتوزان با غلظتهای 0، 5/0، 1 و 2 درصد بر افزایش عمر انباری خیار رقم زمرد مورد بررسی قرار گرفت. میوهها پس از تیمار با کیتوزان و نگهداری در انکوباتور با دمای °C12 و رطوبت نسبی 90%، درفواصل زمانی 5 روز یکبار از انکوباتور خارج و از نظر شاخصهایی نظیر سفتی بافت، درصد کاهش وزن، ویتامین ث، اسیدیته قابلتیتراسیون، مواد جامد محلول و محتوی کلروفیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش بهصورت طرح پایه کاملاً تصادفی در قالب طرح کرتهای خرد شده در زمان در 3 تکرار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که پوشش کیتوزان، جز در مورد اسیدیته قابل تیتراسیون، اثر معنیداری روی سایر شاخصهای اندازهگیری شده داشت. کمترین کاهش وزن و بیشترین سفتی در تیمار 1% کیتوزان بهدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنیداری داشت. بیشترین میزان کلروفیل ( mg/g88/0 وزن تر) و ویتامین ث (mg/100ml 89/8) و کمترین میزان مواد جامد محلول (91/3 %) نیز در تیمار 1% کیتوزان بهدست آمد که با تیمار شاهد تفاوت معنیداری نشان داد. بهنظر میرسد که پوشش کیتوزان میتواند ضمن افزایش عمر انبارمانی خیار، کیفیت میوهها را بهمدت طولانیتری حفظ کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خیار، پوشش خوراکی، کیتوزان، عمر انبارمانی
عنوان انگلیسی
Effects of Edible Chitosan Coating on Quality and Increasing Storage Life of Cucumber cv.
چکیده انگلیسی مقاله
Chitosan, is non-toxic, biodegradable and biocompatible material, which can be used as edible coatings to maintain quality and enhance postharvest life of fruits and vegetables. In this study, the effect of chitosan at 0, 0.5, 1 and 2% concentrations on storage life of cucumber cv. "Zomorod" was investigated. After treatment and keeping in an incubator at 12 °C and 90% relative humidity, the fruits were assessed in 5-days intervals to determine parameters such as firmness, weight loss, vitamin C, titratable acidity, soluble solids and chlorophyll content. Experiment was performed as a split-plot design in time in a completely randomized design with three replications. The results of the experiment showed that chitosan coating, had a significant effect on all traits except titrable acidity. The lowest weight loss and the highest firmness were recorded with 1% chitosan treatment which significantly differed from the control. It is appeared that chitosan coatings could be used to increase the storage life of cucumber fruit and to maintain its quality for a longer period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cucumber, Chitosan, Edible Coating, Storage life
نویسندگان مقاله
مهدی قاسمی تولایی | m ghasemi tavallaiy
, department of horticulture, isfahan university of technology, isfahan, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
علی اکبر رامین | a a ramin
, department of horticulture, isfahan university of technology, isfahan,iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
فریبا امینی | f. amini
faculty of science, arak university, arak, iran
دانشکده علوم، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اراک (Arak university)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-246&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات