این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۹۷-۱۰۶

عنوان فارسی تأثیر میزان نیتروژن و زمان برش علوفه بر عملکرد علوفه و دانه جو کارون
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر نیتروژن و زمان برش علوفه بر عملکرد دانه و علوفه جو (.Hordeum vulgare L) رقم کارون، آزمایشی به صورت کرت‌های خرد شده در چارچوب بلوک‌های کامل تصادفی، در مزرعه پژوهشی مجتمع عالی آزموشی و پژوهشی کشاورزی رامین وابسته به دانشگاه شهید چمران اهواز، در سال زراعی 76-1375 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطح نیتروژن 45، 90، 135، 180 و 225 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به صورت کود اوره در کرت‌های اصلی، و سه زمان برش علوفه شامل عدم برش علوفه، برش علوفه در ابتدای ساقه رفتن بدون قطع مریستم زایشی و برش علوفه در اواسط ساقه رفتن با قطع مریستم زایشی ساقه اصلی در کرت‌های فرعی بود. اختلاف معنی‌داری در عملکرد دانه بر اثر میزان‌های مختلف نیتروژن و زمان برش علوفه دیده شد. در بررسی اثر متقابل نیتروژن و زمان برش علوفه، بیشترین عملکرد دانه به میزان 6/281 گرم در متر مربع، با مصرف 90 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در زمان برش علوفه ابتدای ساقه رفتن، و کمترین عملکرد با میانگین 7/158 گرم در متر مربع با مصرف 45 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در زمان برش علوفه اواسط ساقه رفتن به دست آمد. تأثیر متقابل سطوح نیتروژن و برداشت علوفه از نظر شمار سنبله در واحد سطح، شمار دانه در سنبله و وزن هزار دانه معنی‌دار بود. در میان اجزای عملکرد، شمار سنبله و وزن دانه به ترتیب حساسیت بیشتری نسبت به سطوح نیتروژن و زمان برش علوفه نشان دادند. درصد و عملکرد پروتئین علوفه خشک با افزایش کاربرد نیتروژن افزایش معنی‌داری داشت، ولی با تأخیر در زمان برداشت علوفه، درصد پروتئین کاهش و عملکرد آن افزایش معنی‌دار یافت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که مقادیر زیاد نیتروژن نتوانست خسارت تأخیر در برداشت علوفه را بر تولید دانه جبران نماید. با توجه به اجزای اندازه‌گیری شده، می‌توان گفت که مصرف کود نیتروژن با کاربرد 90 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار، و برداشت علوفه در مرحله ابتدای ساقه رفتن، نسبت به تیمارهای دیگر از برتری مناسبی در کشت دومنظوره (علوفه + دانه) برخوردار بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نیتروژن، زمان برش، عملکرد علوفه و دانه ، جو

عنوان انگلیسی Effect of Different Levels of Nitrogen and Cutting Time on Grain and Forage Yield of Karoon Cultiver of Barley
چکیده انگلیسی مقاله Effects of different levels of nitrogen fertilizer and cutting time of forage on grain and forage yield of barley (Hordeum vulgare L.) Karoon cultivar was studied during 1995-1996 at Ramin Agricultural Research and Educational Center, University of Shahid Chamran, Ahwas, by using a split plot design in randomized complete block with 4 replications. Main plots were assigned to five levels of N fertilizer (45, 90, 135, 180 and 225 kg N/ha) as urea fertilizer and subplots to three cutting times (no cutting, cutting forage at early stem elongation without removing reproductive meristem and cutting forage in the middle of stem elongation with cut reproductive meristem). The effects of N rates and cutting time on grain yield were significant. Maximum yield was obtained with 281.6 g/m2 when crop plants received 90 kg N/ha and cutting time at early stem elongation and minimum yield was obtained (158.2 g/m2) with 45 kg N/ha and cutting forage in the middle of stem elongation. Interactive effect of levels of N and cutting time on spike number per m2, grain number in spike and grain weight were significant. Among yield components, spike number and grain weight showed the highest sensitivity to both. Different levels of N increased forage protein concentration and protein yield significantly, but delay in cutting time decreased protein concentration and increased protein yield. Results indicated that high levels of N could not compensate for the delay in cutting time of forage for grain yield. It was concluded that application of 90 kg N/ha and cutting time in early stem elongation was preferable for grain and forage production as compared to other treatments.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nitrogen, Cutting time, Grain and forage yield Barley.

نویسندگان مقاله قدرت الله فتحی | g fathi


مانی مجدم | m mojedam


سید عطایالله سیادت | s a siadat


قربان نورمحمدی | g noor mohammadi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-86&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات